Bu içeriğimizde iPhone kullanıcılarının yaşamış olduğu konumu hatalı gösterme sorununun nasıl çözülebileceğine bakacağız. iPhone konum servisleri daha iyi ve sağlıklı çalışmak adına bazı gereksinimlere ihtiyaç duyar. Bizde sizlere bu içeriğimizde iPhone konum yanlış sorunları ile beraber konum servisini nasıl daha doğru ve sağlıklı kullanabileceğinize bakacağız. Gelin şimdi iPhone konum problemleri ne sebeplerde yaşanır ve nasıl çözülür detayları ile inceleyelim.

iPhone konumu hatalı gösterme sorun ve çözümleri

1 1 7

Konum hizmetleri devre dışı kalmış olabilir

Konuma ihtiyaç duymayan uygulamalara konum izni vermemek en iyisi olacaktır. Ancak söz konusu uygulama için konum iznini engellerken, yanlışlıkla tüm konum servisinizi devre dışı bırakmış olabilirsiniz. Bu noktada;

  • Ayarlar menüsüne girerek Erişim Ayarları sekmesine ulaşın.
  • Buradan “Gizlilik” bölümüne gelin.
  • Gelen sayfada “Konum servisleri” seçeneğini bulun.
  • Bu servisi aktif edin.
  • İzin kısmında ise “kullanırken” seçeneğini seçerek uygulamayı kullanırken konumunuzu kullanmasına izin verebilirsiniz.

iOS cihaz güncellemesi yapabilirsiniz

Eski iPhone modeliyse ve uzun süredir güncelleme yapılmadıysa, yine konum servislerinde yanlış ve sorunlar yaşanabilir. Bu noktada iPhone cihazınızın en son yazılım güncellemesine sahip olduğundan emin olun.

  • iPhone ayarlar uygulamasını açın.
  • Genel sekmesine gelin.
  • Aşağıda yer alan “Yazılım Güncelleme” bölümüne girin ve iOS için güncelleme olup olmadığını kontrol edin.

Uygulamalarınızı güncel tutun

Konuma ihtiyaç duyan üçüncü parti bir uygulama kullanıyorsanız, uygulamanın güncel olup olmadığını kontrol edin. Yeni bir iOS güncellemesi sonrasında güncellenmeyen uygulamanız konumunuzu doğru bir şekilde ölçemeyebilir. Bu noktada App Store’a girerek profil simgenize bastığınız zaman uygulamalarınızın güncellemesini kontrol edebilirsiniz.

Düşük internet bağlantısı

iPhone konumu, GSP ile internet bağlantısı sayesinde sağlıyor. Bu noktada hücresel ağ veya Wi-Fi bağlantınızın düşük olması durumunda GPS zayıf çekecek ve konumda sapmalar meydana gelecektir. Bu noktada sinyallerinizin güçlü olduğundan emin olarak bağlantı gerçekleştirmelisiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir