Apple’ın iyi bilinen gizli özelliği sayesinde iPhone, iPad ve Mac’te arama kalitesi iyileştirilebilir.

iPhone telefonunuzun etraf sesi tanıma özelliği nasıl aktifleştirilir?

Birçok iPhone, iPad ve Mac kullanıcısı FaceTime aramalarının ses kalitesinin WhatsApp ve normal ağdan çok daha iyi olduğunu bilir. Ancak iPhone’un ses kalitesini artıran gizli bir özelliği sayesinde tüm internet aramalarını bu seviyeye çıkarmak mümkün.

iPhone Gizli Özellikleri: Ses Yalıtımı!

Pek çok kullanıcının bilmediği gizli iPhone özelliğinin adı Mikrofon Modu – Mikrofon Modu. iOS 15, iPadOS 15 veya macOS Monterey ve sonraki sürümleri çalıştıran herhangi bir cihaz (Uzamsal Sesi destekleyen her şey ses yalıtımını da destekliyor gibi görünüyor.) Bu özelliği kullanabilir.

Tabii ki cihazınızda arama yaparak bu özelliği bulup aktif hale getirmek biraz zor. Geçen yıldan beri Apple, bazı önemli ayarları alışılmadık yerlere koyduğu için yoğun bir şekilde eleştirildi. Ancak, aşağıda nasıl etkinleştirileceğine ilişkin tüm adımları paylaşacağız.

  • Bu ayarı etkinleştirmek için öncelikle bir görüşmede olmanız gerekir.
  • Ardından Kontrol Merkezi’ni açmak için ekranın sağ üst köşesinden aşağı doğru kaydırın.
  • Ardından Mikrofon Modu düğmesine tıklayın – Mikrofonu sağ üste yerleştirin.
  • Standart seçili olarak görünür.
  • Burada “Gürültü Yalıtımı” işlevini seçerseniz, etrafınızdaki tüm gürültüyü kesecek ve sesinizi daha net ve yüksek sesle gönderecektir.
  • Ancak, Geniş – Geniş Spektrum işlevini seçerseniz, bunun yerine daha çok harici sese odaklanacaktır. Bu şekilde, toplantılar veya konserler gibi çevrenizde olup bitenleri karşı tarafa bildirebilirsiniz.
  • Ayrıca, görüntülü görüşmeye izin veren bir uygulama kullanıyorsanız, Mic. Portre modunda, modun hemen solundaki video efektini etkinleştirerek görüntüyü diğer tarafa aktarabilirsiniz.
  • Not: Mikrofondan video efekti dikişi. Modu sizin için test ettiğimizi ve gözlemleyebildiğimiz kadarıyla çalıştığını belirtelim.

Ancak bu özelliğin standart bir operatör tarafından yapılan telefon görüşmelerinde kullanılamayacağını belirtmek gerekir. Ancak, gelecekte Wi-Fi arama desteği sunulabilir. Ancak bu destek birçok uygulama için getirilmiştir.

Özellikle iPhone kullanıcısıysanız Instagram’dan Snapchat’e kadar birçok uygulama ile çalışabilir. Ancak iPadOS ve macOS’un yine aynı oranı desteklemediğini belirtmek gerekir.

Ancak FaceTime ve Zoom gibi temel uygulamalar her platformda sorunsuz sonuçlar sağlar. Ayrıca tüm işletim sistemleri için sunulan bu özelliği destekleyen uygulamaların sayısının her geçen gün artacağını da unutmayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir