Apple’ın iPhone modellerinde birçok özellik bulunuyor. Bunlardan birisi de ses tanıma özelliği oluyor. Sizlere bu içeriğimizde iPhone’larda ses tanıma özelliğini nasıl aktif edebilirsiniz buna bakacağız. iPhone’un sahip olduğu bu özelliği ile etraftaki sesleri algılayıp kullanıcıya ekran üzerinde bir mesaj göstermeye yarıyor. Bu özelliğin belli durumlarda ise oldukça işlevsel olduğunu belirtelim. Bu yetenek ile beraber iPhone cihazınız, etrafınızda yer alan sesleri duyarak size bildirim olarak iletebiliyor. Daha çok işitmede sıkıntısı olan insanlar için oldukça faydalı bir özellik olduğunu belirtelim. Diğer yandan kullanığınızda kulaklık takılı olması ve çevre seslerini duymadığınız anlarda da oldukça işe yaradığını söyleyelim.

iPhone’da ses tanıma özelliği nasıl aktif edilir?

1 1610897161

Ayarlar sayfasında yer alan bu özelliği Erişilebilirlik adımından görebilirsiniz. Bu sayede kişiselleştirmelerinizi de o menü üzerinden aktif edebilirsiniz. Özelliğin açıklamasında olduğu gibi riskli ortamlar ve yol bulmak için kullanılmaması gerektiği belirtiliyor. Ses tanıma özelliğini aktif etmek için ise:

  • Ayarlar sayfasından Erişilebilirlik bölümüne gelin.
  • Seçeneklerden Ses Tanıma bölümüne gelin.
  • Ses tanıma özelliğini aktif edin.
  • Daha sonra Sesler bölümüne dokunun.
  • İPhone cihazınızın tanımasını istediğiniz sesleri aktif edebilirsiniz.

Bu ses seçenekleri arasında alarm, hayvanlar, eşyalar, bebek ağlaması, ateş, duman, su sesi ve buna benzer birçok seçenek bulunuyor. Bu istediğiniz sesleri aktif ettikten sona telefonunuz bu sesleri duyduğu zaman size bildirim gönderecektir. Ses tanıma özelliğini aktif etmek için bu basit adımları izlemeniz yeterli olacaktır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir