Apple iPhone güvenli mi yoksa hacklenebilir mi? iPhone’unuz hacklenirse ne yapmalısınız? İşte sık sorulan soruların cevapları!

iPhone’unuz garip davranıyorsa, iPhone’unuz saldırıya uğramış olabilir. Ana ekranda aşırı pil veya veri tüketimi, yavaş performans ve hatta rastgele uygulamalar fark etmiş olabilirsiniz. Apple çok güvenli olmasına rağmen Ancak bilgisayar korsanları giderek daha fazla yenilikçi yöntemler kullanıyor. iPhone, iCloud ve Apple ID hesaplarınıza erişmek için. Bu yazıda iPhone cihazınızın güvenliğini nasıl sağlayacağınızı açıklayacağız. iPhone’u kırmak güvenli mi? Hacklendiğinizi nasıl anlarsınız? İşte cevap!

iPhone güvenli mi?

iPhone’lar diğer cihazlara oranla daha güvenlidir. Disk şifreleme varsayılan olarak etkindir, App Store’daki uygulamalar daha sıkı bir inceleme sürecinden geçer ve Apple reklam amacıyla kullanıcılardan kişisel bilgiler toplamaz. Apple’daki App Store’da olmayan uygulamaları indirmek çok zor olduğu için kötü amaçlı uygulamaları indirme olasılığınız daha düşüktür. Apple’ın donanım ve yazılım üzerindeki kontrolü, tıpkı bir hırsızın bir çiviyle kilitlenmiş bir kapı bulması durumunda zorlanabileceği gibi, bilgisayar korsanlarının erişmesini zorlaştırır.

Android kapısı hala kilitli, ancak ölü vidaların olmaması bazı bilgisayar korsanlarının içeri girmesini kolaylaştırıyor. iOS’ta, güvenlik yamaları her iPhone kullanıcısına aynı anda gönderilebilir. Öte yandan, Android cihazları piyasaya süren her cihaz üreticisi, güncellemeleri mobil kullanıcılara göndermeden önce test etmelidir. Bu, güvenlik sorunlarının algılanması ile kullanıcıların bunlara karşı koruma sağlamak için güncellemeleri gerçekten alması arasında önemli bir gecikmeye neden olabilir. İşletim sistemi ne olursa olsun herkes mobil cihazlarını güvenlik çözümleri ile korumalıdır.

iPhone Hacklenebilir mi?

iPhone cihazının saldırıya uğraması son derece düşük, ancak imkansız değil. Bu, kullanıcı kontrolü ile doğru orantılıdır. Cihazınızın saldırıya uğradığından şüpheleniyorsanız, lütfen makalemizi okumaya devam edin. En iyi koruma şekli, jailbreak’li bir iPhone’u düzeltmek için Norton 360 gibi yüksek kaliteli bir güvenlik uygulaması kullanmaktır. Uygulama Tarayıcı, tüm iOS güvenlik risklerini kolayca tanımlar ve ayrıca kötü amaçlı bağlantıları, kötü amaçlı yazılım içeren uygulamaları ve güvenli olmayan Wi-Fi ağlarını engelleyerek gelecekteki saldırıları önler. Uygulamayı hemen aşağıdan indirebilirsiniz.

iPhone’unuzun saldırıya uğradığından şüpheleniyorsanız dikkat etmeniz gereken bazı önemli işaretler şunlardır:

  • Olağandışı pop-up reklamlar: Parlak renklerde yanıp sönen veya uygunsuz içerik içeren pop-up reklamlar, cihazınıza virüs bulaştığının bir işaretidir. kötü amaçlı yazılım yazılım.
  • Yüksek veri kullanımı: Çok fazla veri kullanmazsanız ancak kullanımınız aniden artarsa ​​farkında olmadan zarar görebilirsiniz.
  • Metin mesajları veya aramalar: Kişileriniz, kısa mesajlar (veya WhatsApp gibi uygulamalar aracılığıyla gönderilen mesajlar) ve yapmadığınız aramalar hakkında sizi bilgilendirebilir. İletilere şüpheli bağlantılar veya dosyalar eklenebilir.
  • Kısa pil ömrü: Yüksek veriye benzer şekilde, iPhone’unuzu aynı süre boyunca kullanırsanız ancak piliniz hızla tükeniyorsa, bilginiz veya izniniz olmadan bazı gizli işlemlerin devam etme olasılığı vardır.
  • Yavaş performans: Uygulamalarınız, mesajlarınız ve dosyalarınız yavaş yükleniyorsa veya hiç yüklenmiyorsa bunun nedeni kötü amaçlı yazılım olabilir.
  • Bilinmeyen Uygulama: İndirdiğini hatırlamadığınız yeni bir uygulama, bilgisayar korsanlarının cihazınıza erişmesine izin veren kötü amaçlı yazılımları gizleyebilir. Bu uygulamalar iPhone’unuza dolandırıcılık bağlantıları ve kötü niyetli web siteleri aracılığıyla girebilir. Norton 360, kötü amaçlı yazılım barındıran web sitelerine erişimi engelleyen bir web koruma özelliğine sahiptir.
  • iPhone’unuzdaki Öğelerde Yapılan Değişiklikler: Rastgele silinen kişiler veya takviminize eklenen bilinmeyen öğeler gibi bildiğiniz değişiklikler, bilgisayar korsanlığı ve kötü amaçlı yazılım belirtileridir.

iPhone’nunuzun nasıl hackleyeceğiniden şüphe duyuyorsanız, cihazınızı korumaktan kaçınmanız gereken bazı şeyler şunlardır:

Apple’ın yeni FaceID teknolojisini atlatmak çok daha zor!

  • iPhone Jailbreak: Ve onaylanmayan yazılımlara maruz kalarak kişiselleştirmeye erişim sağlar. Apple tarafından. Bu, sizi kötü amaçlı yazılımlarla dolu uygulamaları indirme riskine sokar.
  • Şüpheli bir bağlantıya tıklamak: Yanlışlıkla sahte bir bağlantıya tıklamak, şüpheli dosyayı indirmek veya iPhone’unuzu kötü amaçlı yazılımlara maruz bırakmak için yeterlidir.
  • Üçüncü Kişi Uygulamaları İndirme: İndirdiğiniz uygulama Apple tarafından incelenmediyse, yazılımın ne kadar güvenli olduğunu bilemezsiniz. Yalnızca App Store’dan uygulamaları indirin.
  • Güvenli olmayan Wi-Fi ağlarına bağlanma: Bilgisayar korsanları, iPhone’a erişmenin ve kötü amaçlı yazılımları enjekte etmenin bir yolu olarak genellikle güvenli olmayan Wi-Fi’yi seçer. Bazı güvensiz WiFi bağlantıları, aslında bilgilerinizi çalmak için tasarlanmış sahte erişim noktalarıdır. Norton 360, bilinen ve güvenli ağlara bağlı olmadığınızda sizi koruyan Wi-Fi güvenliğine ve ücretsiz bir VPN’e sahiptir.
  • Genel şarj istasyonu kullanma: Bu, “meyve suyu sıkma” olarak bilinir ve onu bir USB şarj istasyonuna bağladığınızda oluşur. Şarj olurken iPhone’unuza kötü amaçlı yazılım bulaştırabilir veya hassas verileri cihazınızdan kopyalayabilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir