Bu güncelleme, iPhone ve Android kullanıcıları arasındaki mesajlaşmaya iMessage benzeri özellikler getirecek.

Apple, RCS mesajlaşma standardını benimseyeceğini duyurdu. Bu özellik, gelecek yılın sonlarına doğru bir yazılım güncellemesiyle kullanıma sunulacak ve iPhone ile Android kullanıcıları arasındaki mesajlaşmaya iMessage tarzı özellikler getirecek.

Apple’ın bu kararı, düzenleyici kurumların ve rakipleri arasında yer alan Google ve Samsung gibi şirketlerin baskısı altında alındı. Ayrıca, RCS’in bir zamanlar olduğundan daha olgun ve gelişmeye devam ettiği bir platform haline geldiği bir dönemde geldi.

RCS’in özellikleri

RCS, iPhone ve Android cihazlar arasında platformlar arası mesajlaşmaya iMessage benzeri bir dizi özellik getiriyor. Bu özellikler arasında ,yüksek kaliteli resim ve videolar, yazım göstergeleri ve okundu bilgisi daha fazlası yer alıyor. Şirket, Apple’ın RCS uygulamasının kullanıcılara konumlarını metin dizileri içindeki diğer kişiler ile paylaşma seçeneği da vereceğini belirtiyor. Normal SMS’in aksine mobil veri, Wi-Fi veya RCS üzerinden de çalışabiliyor.

iMessage, iPhone kullanıcıları için hala aktif olacak

iMessage, iPhone kullanıcıları için hala aktif olacak

Bu gelişmeye rağmen, iMessage’ın iPhone kullanıcıları arasındaki iletişim için kullanılan mesajlaşma platformu olmaya devam edeceğini belirtiliyor. Apple, iMessage’ın RCS’den çok daha gizlilik dostu ve güvenli olduğunu söylüyor. iMessage, uçtan uca şifrelenmiş durumda ve Apple, iCloud’daki Mesajlar için Gelişmiş Veri Koruması ile bunu üst seviyeye taşıdığı biliniyor. Ayrıca, Apple, RCS’in şu anda iMessage kadar güçlü bir şifrelemeyi desteklemediğini vurguluyor.

Konuyla ilgili olarak yorum yapan bir Apple sözcüsü, önümüzdeki yılın ilerleyen dönemlerinde, şu anda GSM birliği tarafından yayınlanan standart olan RCS evrensel profili için destek ekleyeceklerini ifade etti. Sözcü, RCS evrensel profilinin, SMS veya MMS ile karşılaştırıldığında daha iyi bir birlikte çalışabilirlik deneyimi sunacağına inandıklarını belirtti.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir