Apple, iPhone’unuzun pil ömrünü uzatmak için iPhone’unuzu asla tam olarak şarj etmemeniz gerektiğini söylüyor. Peki neden?

iPhone 15 ile kamera seviyesi yükselecek

Her şey için akıllı telefonlarımıza güveniyoruz ve çoğumuz telefonlarımızı tam olarak şarj etmeden bir gün geçiremeyiz, ancak Apple, iPhone kullanıcılarını %100’e kadar şarj etmemenin cihazınıza zarar verebileceği konusunda uyardı.

Kullanım halindeyken şarjınızın bitmesi inanılmaz derecede sinir bozucu olabilir; bu nedenle birçok insan gece telefonlarını takıp tam şarjlı bir pille uyanmaktan hoşlanır, ancak Apple, iPhone’unuzun düzenli olarak %100 şarj edilmesinin zararlı olduğunu söyüyor. Bu işlem telefonunuzun genel pil ömrünü kısaltabilir, bu da her şarjın gitgide daha hızlı tükenmesi anlamına gelir.

iPhone’lar, tam olarak şarj edildiklerinde bir miktar güç kaybeden lityum iyon piller kullanır. Yani yüzlerce kez %100’e kadar şarj ederseniz, kullanmaya devam etmek için pili hatta telefonu değiştirmeniz gerekebilir.

Şarj etmenin iPhone’unuzun piline zarar verip vermediğini öğrenmek için Ayarlar uygulamasında cihazın Pil Sağlığı özelliğine gidin. Tam şarj nedeniyle iPhone’unuzun şarj kapasitesi azaldıysa, iPhone’unuzun şarjı %80’e ulaştığında fişini çekmenin yanı sıra cihazınızın hızlı şarj tüketimini önlemek için yapabileceğiniz birkaç şey vardır.

Bunlardan biri, iOS 13 ve üstü sürümlerdeki cihazlarda varsayılan olarak etkin olan “Optimize edilmiş pil şarjı”dır. Bu özelliği kontrol etmek için Ayarlar uygulamasında Pil Durumu’na da gidebilirsiniz.

iPhone’umun pil ömrünü nasıl uzatabilirim?

Apple’ın web sitesinde pil ömrü, bir cihazın yeniden şarj edilmeden önce çalıştığı süre olarak tanımlanır. Pil ömrü, pilinizin değiştirilmesi gereken zamana kadar geçen süredir. iPhone’unuzun düzenli olarak %100’e kadar şarj olmadığından emin olmanın yanı sıra, pil ömrünü ve uzun ömürlülüğü artırmak için atabileceğiniz bazı önemli adımlar vardır.

İster sıcak ister soğuk olsun, aşırı sıcaklıklardan kaçınmak pil ömrünü uzatmada önemli bir adımdır. Akıllı telefonlarda kullanılan piller en iyi 16°C ile 22°C arasındaki sıcaklıklarda çalışır. Beklendiği gibi, 35 ° C’nin üzerindeki bir pil sıcaklığı, pil kapasitesine kalıcı olarak zarar verebilir.

Bu nedenle iPhone’unuzu doğrudan güneş ışığından koruyun, kalın malzemeden yapılmışsa kılıfını çıkarın ve yastığınızın altına koymayın.

Aygıt ayarlarınızda iPhone Düşük Güç Modu’nu da etkinleştirebilirsiniz. Bu, ekran parlaklığını azaltacak ve daha iyi performans göstermesi için cihaz etkinliğinde ince ayar yapacaktır.

Peki siz iPhone’nuzun pil tüketimini düşürmek ve bataryayı daha uzun ömürlü kullanmak için ne yapıyorsunuz? Uyguladığınız farklı bir yöntem varsa yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir