Teknoloji devi Apple’ın 2023 yılında tanıtılması beklenen iPhone 15 serisine yönelik söylentiler henüz erken olurken, beklentiler ve ufuktaki detaylar ortaya çıkmaya başladı. Söylentilerden en dikkat çekeni ise Apple’ın 2023 yılında özellikle kamerada fark yaratacak olması oldu. Apple özellikle kamera noktasında oldukça gelişmiş teknolojiler sunmayı başarıyor. Her yeni modelinde kendisini daha da geliştiren şirket, önümüzdeki aylarda yeni iPhone 14 ailesini tanıtacak. Bu yeni serinin sunacağı detaylar belli olmaya başlarken, bir sonraki nesil olan iPhone 15 için de önemli bilgiler karşımıza gelmeye başlıyor. Kaynaklara göre iPhone 15 ile kamera yetenekleri zirve yapacak.

iPhone 15 kamerası ile öne çıkacak

iphone 15 ile kamera seviyesi yukselecek

Apple birçok yeni model üzerinde çalışmalarına devam ederken, iki nesil sonranın yeni cihazı olan iPhone 15 hakkında bazı bilgiler gelmeye başladı. Şirket kameralar tarafında cihazlarını üst seviyelere taşımayı planlarken, ünlü sızıntıcı olan Ming-Chi Kuo tarafından bazı önemli bilgiler karşımıza sunuldu. iPhone 15 serisinde özel lensler kullanılacağı daha önceki kaynaklarda belirtilmişti. Kuo’ya göre ise iPhone 15 Pro Max modelinde periskop lens görebiliriz. Kaynaklara göre ise sadece Pro Max modelinde periskop lens göreceğiz.

Ming-Chi Kuo, bu yeni lensin özellikleri hakkında da bazı bilgiler paylaştı. Daha önceki bilgilere göre iPhone 15’de yer alacak olan periskop lensin 5x büyütmeye sahip olması bekleniyor. Diğer yandan 12MP 1/3 bir sensör ile 6x büyütme ve sensör kaydırma stabilizasyonu gibi birçok teknolojiye de sahip olacak. Diğer yandan iPhone 16 serisindeki en az iki modelde periskop lens kullanacağı belirtiliyor. Ayrıca sadece arka kamera değil yeni iPhone 15 ile beraber çentik tasarımında yenilenmesi ve bununla beraber yeni bir ön kamera teknolojisinin iPhone 15’de yer alması bekleniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir