Eski ve yeni iPhone kullanıcıları dokunmatik ekran konusunda çeşitli sorunlar yaşamaya başladıklarını dile getirdi. Söz konusu bu sorunun iOS 15 güncellemesinden dolayı yaşandığı tahmin ediliyor. 

Apple akıllı cep telefon kullanıcıları, cihazlarının ekranının çalışma performansı ile ilgili çeşitli şikayetlerde bulunmaya başladı. Hem iPhone 14 modellerinin sahiplerinde hem de eski cihazlarda yaşanan sorunlar sık sık gündeme geliyor. Kullanıcıların düşüncelerine göre yaşanan bu sorunlar iOS 15 güncellemesinden kaynaklanıyor. Sorun ekranın dokunma karşısında tepki vermemesi olarak tanımlandı. Bu sorun kullanıcıdan kullanıcıya farklılık gösteriyor. Bazı kişiler için bu, tüm uygulamalarda ve tüm ekran alanında yaşanırken, diğerleri için arayüzün sadece bir kısmı, özellikle de üst köşelerde yaşandığı dile getiriliyor. Dört iPhone 13 serisi modellerinde de durum bu şekildedir. 

iphonelardaki dokunmatik ekran sorunu sikayet yagmuruna sebep oldu

iOS 15.1 beta sürümü ile sorun çözüldü

Konuyla ilgili olarak gelen şikayetlere bakıldığında, eski iPhone modelini kullananlar da benzer sorunlar ile karşı karşıya geldi. Onların belirttiği bilgilere göre, iOS 15 ile güncelleme yapılmasının ardından ekran ile ilgili çeşitli sorunlar yaşanmaya başladı. Şu an için, bu akıllı cep telefonun normal çalışması için cihazı yeniden başlatmak gerekiyor ancak bu sadece geçici bir çözüm olarak yardımcı oluyor. Bir diğer açıdan ise bu sorunun iOS 15.1 beta sürümünde ortadan kalktığına dair çeşitli raporlar vardır. Daha önce ise yeni iPad mini 6 sahipleri, kaydırma yaparken ekranın titremesi gibi sorunları dile getiriyordu ancak Apple bu durumun normal bir durum olduğunu belirtmişti. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir