30 Haziran’dan itibaren Apple, hesap tabanlı iPhone uygulamalarının hesap silme özelliğine sahip olmasını zorunlu kılacak.

iPhone’un gizli ses özelliği

Apple, App Store’dan indirilen iPhone uygulamalarını optimize etmeye devam ediyor. Geçen yıl alınan kararla birlikte hesap oluşturma özelliğine sahip uygulamada “hesabı sil” seçeneğinin olması zorunlu hale geldi.

Bu kapsamda geliştiricilere gerekli güncellemeleri yapmaları için süre verilir. Zamanı geldi Teknoloji devi, web sitesinde yayınlanan bir duyuruda yeni kuralların 30 Haziran 2022’de yürürlüğe gireceğini duyurdu. Bu konuda da önemli bir uyarıda bulundu.

iPhone’larda hesap silme seçeneğinin bulunması kolaylık sağlayacak

App Store Uygulama İnceleme Yönergesi Bölüm 5.1.1 (v) uyarınca, hesap silme seçeneğinin bulunması kolay olmalıdır. Bazı geliştiriciler teorik olarak size hesabınızı kapatma seçeneği sunarken, hesabınızı uygulamanızda öngörülemeyen bir konuma yerleştirebilirsiniz. Apple politikasıyla artık süreci düzene sokmaları gerekiyor.

Apple, bir hesabı geçici olarak veya tamamen devre dışı bırakmanın yeterli olmadığını ve iPhone kullanıcılarının hesapları ve kişisel bilgilerini silebilmesi gerektiğini de vurguluyor.

Oturum Açma Uygulamaları Apple Seçeneği ile ise, bir hesabı silerken kullanıcı jetonlarını geçersiz kılmak için Apple REST oturum açma API’si kullanılmalıdır.

“Hesap silme” seçeneği olan uygulamalarda istenen diğer şartlar:

-Yüksek düzeyde düzenlemeye tabi sektörlerdeki uygulamalar, hesap silme sürecini onaylamak ve kolaylaştırmak için ek müşteri hizmeti akışları sağlayabilir.

-Kullanıcı hesabı bilgilerini depolamak ve saklamak ve hesap silme işlemlerini yürütmek için geçerli yasal gerekliliklere uyun. Bu, farklı ülkelerdeki veya bölgelerdeki yerel yasalara uymayı içerir. Her zaman olduğu gibi, hukuk danışmanınıza danışın.

Güncelleme almayan uygulamalara App Store temizliği

Apple, hesap silme yükümlülüklerini getirdi, ancak eski App Store uygulamalarıyla da ilgilendi. Uzun süredir güncelleme almayan uygulamalar, Apple’ın uygulama pazarından sessizce kaldırılacak. Şirket, bu durumla yüzleşmek istemeyen geliştiricilere 30 gün içinde gelişmelerini söyledi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir