Apple, iOS 16 ile yeni bir dokunsal geri bildirim ayarı tanıttı. Özelliğin açılması, iPhone’un varsayılan klavyesine ve sistem düğmelerine titreşim ekliyor. Şaşırtıcı bir şekilde Apple, iPhone’larda dokunsal veya titreşime sahip olmanın  pil ömrünü azalttığını belirtiyor.

Bu Popüler iOS 16 özelliği iPhone bataryalarını sömürüyor

iPhone 8 (Plus) ve iPhone X’ten bu yana uyumlu donanımlar mevcut olmasına rağmen, Apple’ın nihayet iPhone’lar için klavye ve sistem eylemleri hakkında dokunsal geri bildirimi etkinleştirdiği iOS 16 ile. Kullanıcılar dokunsal motoru üçüncü taraf klavyelerle kullanma seçeneğine sahiptir, ancak herkes Google’ın Gboard veya Swiftkey gibi alternatifleri kullanmaktan hoşlanmaz.

Bu özellik, iOS 16 üzerinde çalışan eski iPhone’larda mevcuttur. Bu, iPhone SE 2. nesil ve iPhone 8’in bile bu yılki iPhone 14 serisinin tamamına kadar desteklendiği anlamına gelir. Aşağıda listelenen herhangi bir iPhone modeliniz varsa, dokunsal geri bildirimden yararlanabilirsiniz:

  • iPhone SE (2020) /iPhone SE (2022)
  • iPhone 8, iPhone 8 Artı
  • iPhone X
  • iPhone XR, iPhone XS, iPhone XS Maks
  • iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Maks
  • iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Maks
  • iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Maks
  • iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Maks

İPhone’unuzda dokunsal geri bildirim nasıl açılır veya kapatılır?

Dokunsal geri bildirimi açma veya kapatma düğmesi, aşağıdaki adımlarda açıklandığı gibi ayarlar uygulamasında bulunur. Alternatif olarak, kullanıcılar ayarların arama çubuğundan “dokunsal geribildirim” anahtar sözcüğünü arayabilir ve ardından seçeneği aktif hale getirebilirsiniz.

  1. Ayarlar Uygulamasını açın.
  2. Sesler ve Dokunuşlar’a gidin.
  3. Burada,  Klavye Geri Bildirimi > Haptic’i aç veya kapat’ı seçin.

Dokunsal geri bildirim iPhone pilini daha hızlı azaltır mı? Etkinleştirildiğinde bazı özelliklerin pil tüketmesi normaldir ve Apple, destek belgesinde yeni dokunsal geri bildirimin cihazınızın pilini etkilediğini özellikle belirtmiştir. Peki bu ne anlama geliyor? Bu özelliği kullanırken dikkatli olmanız gerektiği anlamına gelir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir