Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple, en yeni iOS işletim sistemine sahip olan iPhone ve iPad telefonlarda yeni bir mesaj yönlendirme özelliği sunuyor. Söz konusu bu mesaj yönlendirme özelliği ile beraber iPhone, iPad ve Macbook cihazınızda mesajlaşma sistemini olduğundan daha pratik hale getirir. 

iPhone’da mesaj yönlendirme

iPhone akıllı cihazlarda mesaj yönlendirme özelliği, iPhone ya da iPad cihazlarınızda gönderilen bir mesajı diğer akıllı cihazlara iletmenizi sağlayan yeni bir özelliktir. 

Telefonunuza bağlamak istediğiniz cihazda (bilgisayar veya iPad gibi) Mesajlar uygulamasını açın.

Apple ID hesabınızda oturum açın ve onay kodunu içeren kısa mesajı bekleyin.

iPhone’unuzda Ayarlar uygulamasını açın ve “Mesajlar” sekmesine gidin.

“Metin Mesajı Yönlendirme”ye dokunun.

Bir sonraki ekranda Mesajlar uygulamasını kurduğunuz cihazın yanındaki düğmeye dokunun (örneğin, “MacBook Pro”), yeşile dönecektir.

37

Akıllı cihazınıza gönderilen metinler artık otomatik olarak belirlediğiniz cihazlar ile anında paylaşılır. Metin Mesajı Yönlendirme altında yer alan düğmeyi tekrar kapatarak yönlendirme özelliğini bu şekilde devre dışı bırakabilirsiniz. Bunun yanı sıra aynı zamanda Metin Mesajı Yönlendirme başlığı görünmüyorsa ilk olarak Mesajlar ekranının üst kısmında iMessenge özelliğini kapatıp tekrar açın.

Ardından ise Gönder ve Al yazan sekmeye basın ve Apple kimliğinize dokunarak oturum açın. Bu şekilde işlemlerinizi tamamlamış olursunuz. Akıllı cep telefonunuzu kendi belirlediğiniz kurallar doğrultusunda kullanmak için yapacağınız çeşitli özelleştirme işlemleri vardır. Telefonda yer alan mevcut özelleştirme içeriklerini kendi tercihlerinize göre kıllanarak sunulan içerikler sayesinde akıllı cihazınızı çok verimli bir şekilde kullanabilirsiniz. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir