iPhone modellerinde daha iyi fotoğraf çekmenizi sağlayacak püf noktaları öğrenerek fotoğraflarınızı daha etkileyici hale getirebilirsiniz.

iPhone modellerinde kamera özellikleri ve yazılım desteği her zaman çoğu telefondan daha iyi durumdaydı. Bu nedenle elinizde yer alan iPhone modelleriyle daha iyi fotoğraf çekmek istiyorsanız telefonunuzun özelliklerini öğrenmeniz oldukça önemli. Yeni güncellemeler, kamera uygulamasındaki özellikler ile telefonunuzda çok daha iyi fotoğraflar çekebilirsiniz.

iPhone'da İyi Fotoğraf Çekmenizi Sağlayacak Püf Noktaları
iPhone’da İyi Fotoğraf Çekmenizi Sağlayacak Püf Noktaları

İşte iPhone’da İyi Fotoğraf Çekmenizi Sağlayacak Püf Noktaları

Fotoğraf Stillerini

iPhone modellerinde fotoğraf stilleri destekleniyor. Daha canlı, sıcak fotoğraflar çekmek, ton ve sıcaklık ayarlamalarını yapmak istiyorsanız Ayarlar > Kamera > Fotoğrafik Stiller adımlarını takip etmeniz yeterli.

Makro

Makro, özellikle yakından çekim yapmak istediğinizde yardımınıza koşuyor. Makro modunu açarak odak noktasını belirlemeli ve yakın çekimden dahi yüksek netlikte fotoğraflar çekebilirsiniz.

En-boy Oranlarını Değiştirme

iPhone kamera uygulamasında eğer ayarlama yapmazsanız standart ayarlarda fotoğraflar çekersiniz. Fotoğrafları özellikle sosyal medyada kullanmak istiyorsanız en boy oranına dikkat etmeniz gerekiyor. En boy oranını düzenlemek için kamerayı açtıktan sonra yukarı kaydırma yaparak en boy alanını istediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz.

iPhone'da İyi Fotoğraf Çekmenizi Sağlayacak Püf Noktaları
iPhone’da İyi Fotoğraf Çekmenizi Sağlayacak Püf Noktaları

Izgara

Fotoğraf çekmek için fotoğraf karesinin içerisindeki öğeleri belirli bir kompozisyona oturtmanız gerekir. bu nedenle ızgara özelliğini açarak 9 parçaya ayrılan çizgileri kullanabilirsiniz. iPhone modellerinde ızgara özelliğini açmak için Ayarlar > Kamera > Izgara adımlarını takip edebilirsiniz.

AE/AF Kilidi

Pozlama ve odaklama ayarları AE ve AF olarak bilinmektedir. AE/AF kilidi yazısı çok kişi tarafından fark edilse de çoğu kişi bunu es geçiyor. Bu nedenle konu ve nesne odaklaması yaptıktan sonra kilit özelliğini kullanarak odağınızı sabit hale getirebilirsiniz.

HDR

HDR (High Dynamic Range), fotoğraf çekimi sırasında mutlaka kullanılması gereken özellikler arasında. Işığın düşük ya da yoğun olduğu alanlarda renkleri ve ayrıntıları HDR ile daha net hale getirebilirsiniz.

Deep Fusion

Deep Fusion (iPhone 11 ve sonrasındaki modellerde) ayrıntıların daha fazla ortaya çıkmasını sağlar. Özellikle ışığın yetersiz olduğu yerlerde çekim yaparken Deep Fusion özelliğini açarak karenizi etkileyici hale getirebilirsiniz.

Bu ayarlamalar sonrasında yapacağınız deneme çekimlerle özellikleri daha etkin kullanabilirsiniz.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir