Akıllı telefonlardaki titreşim işlevi oldukça önemli ve kullanışlıdır. Özellikle titreşim profilini diğer insanları rahatsız etmediği için tercih ediyoruz.

Ayrıca gürültülü ortamlarda bile titreşim uyarısını hissedebilirsiniz. Ancak, birçok kullanıcı iPhone titreşiminin aniden durduğunu fark ettikten sonra web’de arama yapabilir. Benzer bir sorunla karşı karşıyaysanız Bu makalede, sorunun nasıl giderileceği ayrıntılı olarak açıkladık.

Titreşim kontrolü

Titreşim olmadan önemli aramaları ve bildirimleri kolayca kaçırabilirsiniz. Öncelikle, iPhone’unuzda titreşimin etkinleştirildiğinden emin olmanız gerekir. iPhone titreşimini açmak için şu adımları izleyin:

  • Ayarları açın.
  • Ses ve Dokunuş’ı seçin.
  • Çaldığında Titret’i etkinleştirin.

Bittiğinde, iPhone’unuz aynı anda çalacak ve titreyecektir. Bu arada Sessizde Titreşim ayarı, sessiz moddayken iPhone’unuzun titreşmesini sağlar. Her iki ayarı da etkinleştirmenizi öneririz. Bu adım sorunu çözmezse, sonraki adıma geçin.

Titreşim modelini değiştirme

Titreşim türü, iPhone’un nasıl titreştiğini belirler. Ayar “Hiçbiri” olarak ayarlanmışsa titreşim hissetmezsiniz. Bunu nasıl değiştireceğiniz aşağıda açıklanmıştır:

  • Ayarlar → Ses ve Dokunuş’u açın.
  • Zil sesi’ni seçin → Titreşim’e basın.
  • Burdan titreşim stilini seçebilir veya kendi özel stilinizi oluşturabilirsiniz.
  • Ayrıca Titreşim’in “Yok” olarak ayarlanmadığından emin olun.

iPhone’dan silinen fotoğraf geri nasıl getirilir?

Erişilebilirlik’te Titreşim’i Aç

iPhone Titreşim, Erişilebilirlik Ayarları’nda açılmadıkça çalışmaz. iPhone erişilebilirlik ayarlarını etkinleştirmek için aşağıdaki adımları izleyin.

  • Ayarlar → Erişilebilirlik seçeneğine gidin.
  • Fiziksel ve Deyimsel altında Dokunma’yı seçin.
  • Aşağı kaydırın ve Titreşim’i etkinleştirin.

Tamamlandığında, iPhone Shake düzgün çalışacaktır. Hala bu sorunu yaşıyorsanız Apple Destek Merkezi ile iletişime geçebilirsiniz.

iPhone’u Yeniden Başlatın

Çok basit olmasına rağmen, iPhone’u yeniden başlatmak çoğu zaman sorunları çözer. Lütfen cihazı yeniden başlatmadan önce birkaç dakika bekleyin.

Manyetik kılıfı çıkarın

Kulağa garip gelse de manyetik kılıflar iPhone’un titreşen motorunu etkileyebilir. Bazı kullanıcılar, manyetik bir kılıf taktıktan sonra iPhone 13 titreşiminin çalışmayı durdurduğunu bildirdi. İlginç bir şekilde, konu kaldırıldıktan sonra sorun çözüldü.

Manyetik kılıfı iPhone’unuzdan çıkarın ve sorunun çözülüp çözülmediğine bakın. Çözülmemesi durumunda cihazınızı aldığınız yerle iletişime geçin.

Rahatsız Etmeyin’i Devre Dışı Bırak

Rahatsız Etmeyin kullanışlı bir özelliktir. Çağrıları, uyarıları ve diğer bildirimleri verimli bir şekilde yönetmenize olanak tanır. Rahatsız Etmeyin özelliği, genellikle dikkat dağıtmayan bir iş yeri ortamı oluşturmak için kullanılır. Bu özelliği bilmeden iPhone’unuzda etkinleştirmiş olabilirsiniz. Bunu yaparsanız, iPhone’unuz titremeyecektir.

Devre Dışı Bırak Kontrol merkezini kullanarak rahatsız etmeyin. Rahatsız Etmeyin’i kapatmak için ay simgesine dokunmanız yeterlidir. Diğer odak modlarının açık olduğundan emin olun. Eğer öyleyse, kapatın ve tekrar deneyin.

Titreşim motorunu kontrol edin

iPhone’unuzun titreşim motoru arızalı olabilir. Titreşim motorunun çalışıp çalışmadığını kontrol etmek için sessiz tuşunu (ses düğmelerinin üzerinde bulunur) kullanın. Sessiz modunu her açtığınızda iPhone titrer. Titreşimi hissetmiyorsanız motor devrilmeyebilir. Yardım için Apple Destek ile iletişime geçin.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir