iPhone modellerinde ses entegresi sorunu sıklıkla yaşanırken bu sorunu yaşayan kişiler iPhone ses entegresi sorunu nasıl çözülür gibi araştırmalar ile sorunu çözmeye çalışıyor. Mevcut sorunun yaşandığı durumlarda, karşıdaki kişiye ses gitmemesi ya da sesin çok kısık bir şekilde iletilmesi gibi problemler görülüyor. Bu konuda öncelikli olarak ses entegresi üzerinden bir kontrolün gerçekleştirmesi gerekiyor. Bazı işlemler sonrasında ses entegresi konusunda kesin çözümlere ve sorun olup olmadığına ulaşılabilir.

iPhone ses entegresinin bozuk olduğu nasıl anlaşılır? 

Sesin boğuk bir şekilde iletilmesi, ses kalitesinin azalması ya da ses kaydı sırasında sesin çok az duyulması gibi farklı problemler ilk olarak ses entegresindeki sorunları akla getiriyor. Yaşanan bu tür problemlerde teknik servisten destek almadan önce, arıza tespiti için birkaç test yapılabilir. Evde yapılabilecek olan iPhone ses testi ile birlikte ses konusunda herhangi bir sorun olup olmadığı daha net bir şekilde ortaya çıkarılabilir.

Özellikle uzun yıllardan beri kullanılan iPhone modellerinde sıklıkla ortaya çıkan ses entegre sorununun temel sebebi toz ve benzer zararlıların mikrofon bölümünü kapanmasıdır. Bu nedenle bu tip bir sorunun yaşanıyor olması halinde kolay bir şekilde bölge temizliği yapılarak sorun giderilebilir. Basınçlı hava tutarak mikrofon bölgesinin temizliğini yapmanız ve ardından yapılacak testler ile birlikte durumu kontrol etmeniz sorunun çözümü konusunda etkili olabilir.

Ses kontrolü için ses kaydı almanız, daha iyi bir sonuç sunar. Aynı zamanda ses kaydı alırken mikrofon bölgesine parmağınızı vurarak, sürterek hışırtı sorunu olup olmadığını da kontrol etmelisiniz. Böylece mikrofon ya da ses entegresindeki problemi daha net bir şekilde anlayabilirsiniz. Yapılacak olan tüm kontroller sonrasında eğer ses hoparlör simgesi aktif bir şekilde görülmüyorsa ya da arama yaparken hoparlör tuşuna dokunamıyorsanız bu problemler ses entegresinin bozulduğuna işaret eder. Özellikle mikrofon için yapacağınız yukarıdaki işlemlerin ardından hala sorunlarınız giderilmemiş ise iPhone ses entegresi bozulduğu net olarak anlaşılabilir. iPhone ses entegresi bozulduğunda ise yenisi ile değiştirmekten başka bir çözüm yoktur.

iPhone ses entegresi nasıl değiştirilir?

iPhone ses entegresi değişimi için kullanıcıların kendi başına yapabileceği bir işlem bulunmamaktadır. iPhone ses entegresi değişiminde uzman teknik servislerden destek alınmalı ve işlemlerin profesyonel cihazlar ile yapılması sağlanmalıdır. Böylece anakart başta olmak üzere telefonun diğer donanımlarının herhangi bir zarar görmesi önlenir ve mevcut hasarlı ses entegresi yenisi ile değiştirilerek telefondaki problemlerin giderilmesi sağlanır. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir