iPhone SE 4’ün tasarımı yapıldı. 2024 yılının başlarında tanıtılması beklenen bu telefon, iPhone 14 ekran boyutlarında ve iPhone XR ile neredeyse aynı olacak. Eğer gerçekten ucuz bir rakamla piyasaya sürülecek olursa iPhone SE 4 için iyi bir fiyat/performans canavarı olacak diyebiliriz.

iPhone SE daha büyük bir ekrana sahip olabilir

Apple’ın yeni akıllı telefonları iPhone 14 ailesi geçtiğimiz ay tanıtılmıştı. iPhone 14 ile ilgili tartışma ve “keşif” bitmemiş olsa da bir sonraki Apple telefonu iPhone SE 4 hakkında yeni bilgiler girmeye devam ediyor. Geçen ay paylaşılan bilgiler, iPhone SE 4’ün yaklaşık dört yıl önce piyasaya sürülen iPhone XR ile neredeyse aynı özelliklerle karşımıza çıkacağını gösteriyor. Bu, yeni nesil iPhone SE’nin 6.1 inç LCD ekranla geleceği anlamına geliyor.

Size hatırlatmak için; iPhone SE’nin 2022 versiyonu veya gayri resmi olarak iPhone SE 3, iPhone 8 ile aynı özelliklere sahip ve iPhone 6’nın tasarımını sürdürüyor. iPhone SE 4 bilgileri doğruysa tasarım, iPhone 6, iPhone 6S, iPhone 7, iPhone 8 ve iPhone SE 3’ün tarihe karışacağını gösteriyor.

iPhone SE 4, çentik olmasına rağmen Face ID’ye sahip olmayabilir

DSCC araştırmacısı Ross Young tarafından paylaşılan en son bilgiler, tasarımını 6.1 inç LCD ekranla doğruluyor. Ayrıca Young, iPhone SE 4’ün 2024 yılında çıkacağından emin. İşin ilginç yanı; Popüler tasarımına rağmen Face ID olacağına dair bir onay yok ve Apple’ın fiyatı düşük tutmak için yan çerçeveye fiziksel bir parmak izi tarayıcı ekleyebileceği söyleniyor. . Face ID’nin varlığı bazı kullanıcıları memnun etmeyecek olsa da Apple böyle bir “ekonomi” seçerse TrueDepth kamera olmayacağı için iPhone XR’den daha küçük bir seviye görebiliriz.

iPhone SE 4, iPhone 14 satışlarını mahvedebilir

Yüksek cep telefonu fiyatları sadece Türkiye’de değil, Avrupa’da da büyük bir sorun. iPhone SE 3’ün yaklaşık 400$’a satılabileceğine ve iPhone SE 4’ün benzer şekilde pahalı olabileceğine ve birçok tüketiciyi Apple uzmanına dönüştürebileceğine inanılıyor.

Eğer söylentiler doğruysa iPhone SE 4, “SE” modelinin büyük bir dezavantajı olan küçük ekran sorununu da ortadan kaldıracak ve iPhone 14 ile aynı işlemciyi daha pahalı bir fiyata sunacak. Ekran çözünürlüğünün de standartın altına düşmemesi durumunda, iPhone SE 4 şimdiye kadarki en güçlü ve uzun soluklu “fiyat/performans” iPhone’u olabilir.

Peki siz iPhone SE hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Apple yeni iPhone SE modeliyle kullanıcıların yüzünü güldürmeyi başarabilir mi?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir