Apple’ın bir sonraki iPhone SE (2023) veya 4. nesil modelini gelecek yılın başına kadar tanıtması beklenmiyor. Ancak iPhone SE için yayımlanan yeni bir rapor, Apple’ın bir çentiği kucaklayabileceğini ve sonunda bütçe iPhone serisindeki eski ve kalın çerçeveleri kaldırabileceğini iddia ediyor.

Apple iPhone SE 3 ile pazardaki payını arttırıyor

Çin’in Weibo platformunda Assen adlı bir kaynak, yaklaşmakta olan iPhone SE 4’ün bazı erken özelliklerini paylaştı. Bu, Apple’ın iPhone XR gibi bir tür çentik kullanacağını gösteriyor. İki telefon aynı zamanda 6.1 inçlik ekran boyutunda olabilir ve mevcut  iPhone SE’nin kompakt form faktörünü es geçebilir.

Kaynak, AMOLED ekran yerine bir LCD’nin kullanılmaya devam edeceğini de ekliyor. Kesim noktaları göz önüne alındığında ve bir sonraki iPhone SE’yi ucuza getirmenin, en ucuz iPhone 14’ün satışlarını heba etmekten kaçınmak istemesinin yanı sıra, Apple’ın hala önceliği olması şaşırtıcı değil.

Bununla birlikte, Apple’ın Face ID sensörünü düşüreceği ve özel biyometrik özellik olarak yana monte edilmiş bir parmak izi tarayıcısına razı olacağı söyleniyor. Eğer gerçekleşirse, Cupertino şirketi ilk kez bir iPhone’un ana düğmesi yerine bir biyometrik yerleştirmiş olacak.

2023 veya 4. nesil iPhone SE’nin fiyatı ne kadar olacak?

Fiyatla ilgili olarak, Çinli sızıntı, iPhone SE’nin (2023) bugünün dönüşümüne göre 560 Dolara eşdeğer bir fiyatla fiyatlandırılmasını bekliyor. Buna karşılık, mevcut iPhone SE (2022) Çin’de 3499 CNY (490 $) fiyatla satılıyor. Ancak fiyatların diğer pazarlarda ne kadar değişeceği şimdilik belirsiz.

Apple’ın kompakt iPhone serisini sonlandırması hakkındaki düşünceleriniz neler? Yine de 5 inç veya daha küçük ekrana sahip bir akıllı telefon mu tercih ediyorsiniz? Görüşlerinizi bilzerle paylaşmayı unutmayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir