Apple’ın yeni iPhone SE 4 modeli için raporlar ve sızıntılar arka arkaya geliyor. Son raporda ekran üretimi için Samsung ve BOE arasındaki dengelerin değiştiği belirtildi.

Apple, iPhone 15 serisinin gölgesinde, dördüncü nesil iPhone SE modelini sessiz sedasız geliştirmeye devam ediyor. Yeni modelle ilgili bugüne kadar pek çok bilgi gelirken son bilgilerde ekran için değişiklik yaşanacağı belirtildi.

iPhone SE 4 Neler Sunacak?

Yeni iPhone SE 4, iPhone 14’ün izinden giderek, tasarımını bu modelden alacak gibi görünüyor. Bu bakımdan çok daha yenilikçi bir tasarımla satışa sunulacak olan iPhone SE , iPhone 15 serisinde yer alacak Dinamic Island ve USB-C bağlantı noktası gibi özellikleri de bünyesinde barındıracak. Bu, aynı zamanda OLED ekran ve Face ID sistemine sahip ilk iPhone SE modelinin geliştirilebileceğini de gösteriyor.

iPhone SE 4 Ekran Panellerinde Samsung Sürprizi
iPhone SE 4 Ekran Panellerinde Samsung Sürprizi

Tüm bu yenilikler iPhone SE özellikleri kadar iPhone SE fiyatını da ön plana çıkarmış durumda. Apple’ın, daha üst modellerden alınan donanım özellikleriyle birleştireceği iPhone SE 4’ü nasıl fiyatlandıracağı merak ediliyor. zira iPhone ana modellerine göre fiyatıyla farklılık yaratılan iPhone SE serisi yeni özellikleriyle amiral gemilerine oldukça yakın seviyelere geliyor. Önceki nesillerde olduğu gibi, Face ID ve OLED ekran gibi bileşenlerin maliyeti, cihazın fiyatını önemli ölçüde etkileyebilir ve yükseltebilir.

Ekranda Dengeler Değişti

Gelen son raporlarda iPhone SE 4 panelleri için Samsung’un devreden çıkarıldığı aktarıldı. Raporlara göre 6.1 inç büyüklüğündeki OLED panelleri BOE üstlenecek. Fiyat nedeniyle Samsung’dan bu konuda destek alamayacak olan Apple, BOE üretimi panelleri yeni modelinde kullanacak. Samsung’un her OLED panel için 30 dolar fiyatlandırma yaptığı, Apple’ın ise üst limitinin 25  dolar olduğu öne sürüldü. Tüm bunlar resmiyet kazanmamış olsa da Çinli üreticilerden daha uygun fiyatlar ile OLED panellerin temin edilmesi mümkün.

iPhone SE 4 Özellikleri Nasıl Olacak?

iPhone SE 4 teknik özelliklerinde beklentiler şu şekilde;

  • Ekran: 6.1 inç – OLED 60 Hz yenileme hızı
  • İşlemci:  Apple A17 veya A18
  • Ana Kamera: 48 Megapiksel
  • Batarya Kapasitesi: 3.279 mAh
  • 5G Bağlantı: Var
  • USB Yuvası: USB-C
  • Dinamik Ada: Var
  • Face ID: Var

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir