Apple’ın uygun fiyat etiketine sahip olan iPhone SE 3 modeli ile ilgili olarak çeşitli  detaylar ortaya çıktı. 

Canalys raporundan elde edilen bilgilere göre yüzde 15’lik pazar payı ile dünyanın en büyük ikinci telefon üreticisi konumunda yer alan Apple, yeni ürünleriyle beraber kullanıcılara heyecanlandırmaya devam ediyor. Eylül ayı içerisinde iPhone 13 serisinin kullanıcıların beğenisine sunan şirket, diğer taraftan da uygun fiyatlı olan iPhone SE 3 modeli üzerinde çalışmalarına da hızla devam ediyor. iPhone SE 3 ile ilgili olarak her geçen gün yeni bilgiler elde ediliyor. Hatırlamak gerekirse ekim ayı içerisinde söz konusu bu akıllı cihaza ait olduğu düşünülen bir takım görseller gün yüzüne çıkmıştı. Bu bağlamda ise cihazın tasarım kısmında iPhone 8 serisine ciddi anlamda benzerlik göstereceği de iddia edildi. Bunun üzerine ise kısa bir süre önce telefon ile ilgili olarak çeşitli söylentiler bulundu.

14 8

iPhone SE 3 modelinin işlemcisi ve çıkış tarihi hakkında yeni bilgiler

Tayvanlı araştırma şirketi TrendForce, yakın zaman içerisinde akıllı cep telefon pazarının geleceği ile ilgili olarak önemli raporlar sundu. Söz konusu bu raporda, çip krizi ve pandemi gibi çeşitli sorunlar sebebiyle düşüş yaşayan sektörün gelecek yol içerisinde toparlanacağı ve üretimin de 1.39 milyar adete kadar çıkacağı belirtildi. Şirket, Apple’ın stratejik planlaması ile ilgili olarak da önemli iddialar ortaya attı. Gelecek yıl içerisinde iPhone 14 serisine ek olarak aynı zamanda uygun fiyatlı iPhone SE 3’ün tanıtılacağı da iddia ediliyor. Araştırma firmasının belirttiği üzere, cihaz mart ayı içerisinde kullanıcıların karşısına çıkacak. 

iPhone SE 3’ün şirketin en uygun fiyatlı olan 5G özellikli telefonu olmasına rağmen iPhone 13 serisinde kullanılan amiral gemisi işlemcisi Apple A15 Bionic’ten güç alacağı düşünülüyor. Bu sayede uygun fiyatı ve üst düzey özellikleri ile sektördeki rekabeti daha da artırması beklentiler arasındadır. Buna ek olarak ise  önceki nesillere benzer bir şekilde ekran gövde oranı ve 4.7 inç büyüklüğünde LCD panel ile gelebilir. Aynı zamanda Apple çatısı altında söz konusu panel tipini kullanan son model olma özelliğine sahip olacak. Son olarak ise cihazda yer alacak olan Touch ID ile ilgili olarak iki ihtimalin olduğunu da belirtmek gerekir. İlki orta tuşa konumlandırılması, ikincisi ise son dönemler içerisinde orta segment cihazlarda sıklıkla tercih edilen güç düğmesinin üzerine entegre edilmesidir. Şu an için hangi ihtimalin gerçekleşeceği bilinmiyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir