Çin’deki iPhone satışları yeni bir rekorla gündeme geldi. Samsung müdahale etmedikçe iPhone Çin’de popüler olmaya devam edecek gibi görünüyor.

Ocak 2022’de Çin’de akıllı telefon sevkiyatında beklenmedik bir gelişme yaşandı. Ay Yeni Yılı tatillerinde Asya ülkelerinde akıllı telefon satışları artarken, Apple’ın Çin’deki iPhone 13 serisi bu artıştan yararlandı. JP Morgan analisti Samik Chatterjee’nin Çin’deki son akıllı telefon satış verileri iPhone için oldukça iyi yönde gidiyor.

Çin Bilgi ve İletişim Teknolojileri Akademisi’nin Ocak ayı kapsayan yeni bir raporu, iPhone’ların normalden daha fazla sevk edildiğini ortaya koydu.

Peki Çin’de iPhone satışları neden arttı?

iPhone merkezli cihazların yurtdışı sevkiyatları Ocak ayında Çin’de 7,3 milyon adede ulaştı. Bu, Ocak ayı ortalaması olan 4,8 milyon adetin oldukça üzerindedir. Chatterjee ayrıca Ocak 2022’nin Apple’ın 2015’ten bu yana en yüksek akıllı telefon satış çeyreği olduğunu belirtiyor.

cindeki iphone satislari ocak 2022 2

Apple Türkiye için uygun fiyatlı iPhone modelleri üretecek

Ocak’ta bir önceki aylara göre sevkiyatlar %49 artarken, Aralık ayına göre %24 azaldı. Chatterjee’ye göre, Çin’deki akıllı telefon sevkiyatları Ekim 2021’den bu yana yıllık ortalama %20 oranında arttı. 4.444 Çinli marka arasında kıyasıya bir rekabet vardı.

Oppo, %19 pazar payı ile Vivo oldu ve Xiaomi ve Vivo’nun rekabetini kazandı. Bu arada Huawei, ABD yaptırımlarından muzdaripti ve Apple bu yaptırımlardan en fazla yararlanan %23’lük pazar payıyla Apple oldu. Huawei’nin Çin pazarına olan güveni, Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri gibi üst düzey pazarlara yeni ürünler sunamadığı için sallanıyor gibi görünüyor.

Apple’ın Çin’deki performansı, şirketin geçen sonbaharda piyasaya sürdüğü iPhone 13 serisinin başarısından kaynaklanıyor olabilir. Apple ayrıca yeni nesil iPhone SE’yi Mart ayında bir etkinlikte tanıtacak.

Analistler, uluslararası akıllı telefon satışları patlama yaşarken, genel Çin pazarının durgun olduğuna dikkat çekiyor. Toplam cep telefonu sevkiyatları Aralık’tan Ocak’a kadar her ay %1 düştü.

Çin’de iPhone satışlarındaki bu artışı nasıl yorumluyorsunuz? Yorumlar bölümünden ne düşündüğünüzü bizle paylaşmayı unutmayın. Size Apple uzun bir sürenin ardından Çin’de kazandığı bu başarıyı koruyabilecek mi? Yoksa Samsung liderliği Apple’ın elinden alacak mı?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir