Akıllı telefon pazarının en pahalı telefon modellerini üreten ABD merkezli teknoloji devi Apple gelir seviyesi düşük ülkeler için harekete geçti. Eğer şirketin planları hakkında çıkan söylentiler doğruysa Apple Türkiye’nin de aralarında bulunduğu bazı ülkelere özel olarak ucuz iPhone modellerinin üretimine başlayacak.

Apple akıllı telefon pazarının en önemli şirketleri arasında yer alıyor. Sektöre yön verme gücünü elinde bulunduran ABD merkezli teknoloji devinin ürettiği cihazlarda adeta cep yakıyor. Bildiğiniz üzere Apple’ın yeni iPhone modelleri ülkemizde 9000 TL üzerinde fiyat etiketine sahip. Avrupa pazarında da cihazlarının maliyetleri nedeniyle sık sık eleştirilen şirketin gelir seviyesi düşük ülkeler için daha uygun fiyatlı iPhone modelleri üreteceği yönünde söylentiler var. Eğer söylentiler doğruysa ülkemizde ki iPhone kullanıcılarının da yüzü gülebilir.

Aslında çok değil beş altı sene öncesine kadar iPhone modelleri ilk çıktığında bile ülkemizde pek çok alıcı tarafından erişilebilir konumdaydı. Fakat son iki üç sene içind işler çok değişti. Artık Türkiye’de ya da bizim gibi ülkelerde yeni iPhone modellerini satın almak ne yazık ki pek de kolay değil.  Zaten bu yüzden ülkemizdeki pek çok Apple kullanıcısının hala iPhone 6 ve 6s modellerini kullanmaya devam ediyor.

Apple Türkiye’ye özel ucuz iPhone üretebilir

Şirket hakkında yeni ortaya çıkan bir rapora göre Apple, Türkiye gibi iPhone satışlarının düştüğü ve gelir seviyesi düşük ülkelerde uygun fiyatlı yeni bir model satışa sunacak. Üretilecek olan bu bütçe dostu iPhone modelinin hem şirketin satışlarını arttırması, hem de iOS ekosistemine daha fazla kullanıcı kazandırılması hedefleniyor.

Yeni iPhone 13 sızıntısı Apple hayranlarını sevindirdi

Piyasadaki iPhone modellerine göre uygun bir fiyat etiketine sahip olacağı iddia edilen bu modelde şirketin amacı telefondan kar etmek olmayacak. Apple’ın bu modelleri piyasaya sürmesindeki birinci amacın iOS üzerinden elde ettiği kazancı arttırmak olduğu söyleniyor. Şirket iOS ekosistemine yeni kullanıcılar ekleyip, iOS’u daha geniş bir kullanıcı kitlesine sundukça daha fazla kazanç elde etmeye başlayacak ve bu kazanç cihaz fiyatlarından olan zararı dengeleyecek.

Ancak şimdilik ucuz iPhone modelinin nasıl özelliklere sahip olacağıyla ilgili bir bilgi yok. Fakat cihazın modern görünüme sahip olacağı ancak performans konusunda mevcut modellere göre daha güçsüz olacağı düşünülüyor. Bunun yanı sıra çentikli tasarıma sahip olması beklenen bu modellerin FaceID yerine güç butonu üzerine yerleştirilmiş bir TouchID kullanması da oldukça muhtemel. Eğer söylentiler doğruysa yeni bu modelin ülkemizdeki satış fiyatı 4.000 TL bandında olabilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir