iOS kişilerinizi iCloud ile yedeklemek kolaydır. Ancak cihazları değiştirmek veya kişileri diğer telefonlarla paylaşmak istediğinizde ne yapabilirsiniz? Bu da oldukça kolaydır. Bu makalede, iPhone kişilerini iCloud’dan dışa aktarmanın birkaç yolunu göstereceğiz.

İhtiyaçlarınıza bağlı olarak, kişilerinizi VCard (VCF) veya Excel/CSV formatında dışa aktarabilirsiniz. Bu rehberimizde sizlerle her iki yöntem için de detaylı bir yazı paylaşacağız.

iPhone’dan silinen fotoğraf geri nasıl getirilir?

Ancak devam etmeden önce, kişilerinizin iCloud hesabınıza düzgün şekilde yedeklendiğinden emin olun. Bu nedenle, telefonunuzda iCloud’u etkinleştirmeniz gerekir.

vCard veya VCF nedir?

vCard veya VCF (Sanal İletişim Dosyası), elektronik kartvizitler için tanımlanmış standart bir dosya biçimidir. Adları, adresleri, telefon numaralarını, e-posta adreslerini, URL’leri, fotoğrafları ve ses kliplerini içerebilirler.

iOS cihazları, Android cihazları, Google kişileri, mesajlaşma uygulamaları ve benzer hizmetler, varsayılan biçim olarak vCard’ı destekler. Aşağıdaki yöntemi kullanarak kişileri iCloud’dan vCard’a aktarabilirsiniz:

iPhone Kişilerini iCloud’dan VCF (vCard) olarak dışa aktarın

  • Bilgisayarınızdaki bir web tarayıcısını açın ve iCloud’a girin.
  • Karşınısa çıkan ekranda, tüm Kişileriniz görüntülenecek.
  • Buradan Sol alt köşede yer alan Ayarlar simgesine tıklayın.
  • Sonra karşınızda birkaç seçenek barındıran bir menü gelecek.
  • Rehperinizin tamamını dışa aktarmak için Tümünü Seç’e tıklayın.
  • Ayarlar seçeneğine yeniden tıklayın ve vCard’ı Dışa Aktar…’ı seçin.
  • Kişilerinize ait vCard dosyası, Mac’inizde İndirilenler klasörüne yüklenecektir.

Not: Bir vCard indirerek, kişilerinizi kolayca başka bir cihaza veya platforma aktarabilirsiniz. Bu yöntem, ek güvenlik için iCloud kişilerini yerel bir diske yedeklemek istiyorsanız da kullanılabilir.

iPhone kişilerini VCF’den Excel/CSV biçimine dönüştürün

Bazen kişileri içe aktarmak istediğiniz hizmet VCF biçimini desteklemez. Veya belki de iPhone kişilerini Apple Numbers, Microsoft Excel veya diğer Office alternatiflerine aktarmak isteyebilirsiniz.

İkincisi, özellikle CSV formatı her gün yüzlerce müşteri bilgisinin işlenmesinde biraz daha verimli olacaktır. Bu nedenle, bu tür senaryolarda CSV formatı gereklidir.

Ancak, kişilerinizi iPhone’dan Excel’e kopyalamanın resmi olarak tanımlanmış bir yolu yoktur. Ancak, bu eksikliği gidermek için bazı çözümler vardır. Bu noktada, VCard’ı Excel formatına dönüştürmek için bazı üçüncü taraf araçları kullanmanız gerekecektir. Bunun için Online vCard Converter veya VCF to XLS gibi bir web uygulamalarını kullanabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir