iPhone pil yüzdesini nasıl görebilirim? Hazırladığımız kılavuzdaki adımlar sayesinde iPhone pil yüzdesini kolayca açabilirsiniz.

iPhone pil yüzdesi nasıl gösterilir diye merak eden kullanıcılar için oldukça detaylı bir rehber hazırladık. Hazırladığımız rehber iPhone X, iPhone XS, iPhone 11 ve iPhone 12 modellerinin yanı sıra iPhone 8 ve daha eski modelleri de kapsıyor. Rehberimize danışarak çok pratik bir şekilde yapabilirsiniz.

Hemen hemen hepimiz gün içinde yoğun bir şekilde akıllı telefon kullanıyoruz. Telefonunuz belli bir seviyeye ulaştığında ise şarj sürecinden geçmesi gerekiyor. Bu nedenle, kullanıcılar kalan şarj yüzdesini görmek ister.

Sahte iPhone şarj kablosu nasıl anlaşılır?

Birçok kullanıcı, pil düzeylerinin cihazlarında yüzde olarak görüntülenmediğini bildiriyor. Cihazınızın pil kısmında yüzde ifadesi yoksa endişelenmenize gerek yok. Peki iPhone pil yüzdesinin kilidini nasıl açarsınız? Sizler için hazırladığımız rehberdeki adımları takip ederek işlemi başarıyla tamamlayabilirsiniz.

Pil yüzdesi açma işlemleri çok basit ve hızlı bir şekilde yapmak mümkündür. Aşağıdaki adımları izleyerek iPhone’unuzda pil yüzdesini nasıl görüntüleyeceğinizi öğrenebilirsiniz. Hazırsanız rehberimize geçelim.

1- iPhone X / iPhone XS / iPhone 11 / iPhone 12 / iPhone 13 Pil kilit açma yüzdesi

  • Kontrol Merkezi sekmesini açmak için ekranın sağ üst köşesinden aşağı kaydırın.
  • Pil yüzde bilgisi sağ üst köşede görüntülenecektir.

iPhone X, iPhone XS, iPhone 11, iPhone 12 ve iPhone 13 için pil düzeyini yüzde olarak görüntülemek yalnızca bir adım sürer. Bu eylemi gerçekleştirmek için “Kontrol Merkezi” sekmesine gidin.

Bu akıllı telefon modellerinde, Kontrol Merkezi sekmesini açmak için ekranın sağ üst köşesinden aşağı doğru kaydırın. Bunu yaparsanız, sağ üst köşede pil yüzdesi bilgilerini göreceksiniz. Böylece telefonunuzun pil seviyesini yüzde olarak görebilirsiniz.

iPhone 8 ve önceki sürümlerde pil yüzdesi

  • Ayarlar uygulamasına girin.
  • Pil sekmesine dokunun.
  • Onay kutusuna tıklayın.
  • Pil şarj yüzdesini etkinleştirin.

iPhone 8 ve önceki modellerde pil yüzdesini görmek için sırayla birkaç adımı uygulamanız gerekiyor. Bu adımları takip ederek bahsi geçen işlemi tamamlayabilirsiniz. Bu akıllı telefon modellerinde pil yüzdesi kilit açma işlemini tamamlamak için hangi adımları atmalısınız?

Pil yüzdesini görüntülemek için önce ayarlar sayfasını açın. Ayarlar sayfasındaki Pil sekmesine gidin. Son olarak, Pil yüzdesini etkinleştir seçeneğini açın. Bu şekilde pil seviyesini ekranın üst kısmında yüzde olarak görebilirsiniz.

iPhone X, iPhone XR, iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, iPhone 12 Mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max, iPhone 13 Mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max kullanıcıları ilk yöntemi izleyerek mevcut pil yüzdesini kolayca görebilirler.

iPhone SE (2020), iPhone 8 Plus, iPhone 8, iPhone 7 Plus, iPhone 7, iPhone SE, iPhone 6s Plus, iPhone 6s, iPhone 6 Plus, iPhone 6, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 5 ve önceki kullanıcılar İkinci yöntemi uygulayarak mevcut pil yüzdesini kolayca görüntüleyebilirsiniz.

Ne yazık ki, bir iPhone X modeli ve sonraki bir sürümünü kullanıyorsanız, Kontrol Merkezi’ne gitmeden mevcut pil yüzdesi görüntülenemez. Bu yüzden kullanabileceğiniz en basit yöntem bu ya da ana ekrana bir Araç Takımı eklemek olacaktır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir