Apple’ın en yeni işletim sistemi olan iOS 13 ile beraber klavyelere Memoji özelliğinin dahil olduğunu gördük. Bu sayede kullanıcılar emoji kısmından istediği kişiye Memoji gönderebiliyor. Ancak bu durum bazı yanlışlıkla gönderilmelere sebep olduğu için, yapacağınız küçük bir düzenleme ile klavyede yer alan Memoji kısmını devre dışı bırakabilirsiniz. Yeni işletim sistemi ile beraber sadece Memojiler değil başta karanlık mod ve yeni galeri ile fotoğraf düzenleme seçenekleri gibi birçok yenilikte gelmişti. Eğlence odaklı tarafta ise Memoji’leri görmüştük. Apple’ın iOS 13 klavyelerine otomatik olarak dahil ettiği bu özellik ile Memojileri kullanmak mümkün oluyor. Ancak Memojiyi kullanmayan ve klavyeden kaldırmak isteyen kullanıcılar için ise küçük bir işlem gerekiyor.

iOS 13 Klavyeden Memoji Kısayolunu Kaldırmak

2 1575709994

Xiaomi, Mimojiler ile Apple'a Memoji'ye rakip olduXiaomi, Mimojiler ile Apple’a Memoji’ye rakip oldu

iPhone klavyesinde Memoji’leri kaldırmak için ilk olarak cihazınızdan Ayarlar sayfasına girerek Genel > Klavye adımlarını izleyin. Daha sonra en altta  yer alan Memoji Çıkartmaları seçeneğini pasif yapmanız gerekiyor. Bu sayede klavyenizde emojilerinizin yanında artık Apple Memojileri’nin çıkmasını önlemiş olacaksınız. iOS 13 kullanıcı alışkanlıklarınızı değiştirecek birçok yeni özelliğe ve iyileştirmeye sahip durumda.

Memojiler bildiğiniz üzere iPhone X ile beraber hayatımıza girmiş ve yüz tanıma ile beraber 3D bir şekilde filtreleme yapılması oldukça eğlenceli olmuştu. Daha sonra ise şirket iOS 13 ile beraber tüm iPhone cihazları için sticker şeklinde kullanabileceğimiz Memojileri kullanıma sundu.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir