Apple’ın iPhone modelleri sahip oldukları güçlü işlemci yapısı ve başarılı kameraları ile biliniyorlar. Piyasada iOS işletim sistemi ile asıl farkını ortaya koyan bu seride zaman zaman çok farklı sorunlar ortaya çıkabiliyor. iPhone cihazlarda bazı dönemler görülen yeniden başlatma döngü sorununu bu içeriğimizde ele alacağız. iOS kullanıcılarının yaşadığı belki de en sinir bozucu sorunlardan birisi iPhone cihazının kendisini sürekli yeniden başlatma problemi oluyor. iPhone telefonunuz sürekli olarak kendini yeniden başlatıyor ise, bu noktada yapabileceğiniz bazı çözüm seçenekleri bulunuyor. Bu rehberimizde gelin sizlere iPhone yeniden başlatma sorununun çözümüne yönelik yapabileceğiniz adımlara bakalım.

iPhone Sürekli Yeniden Başlıyor Sorunu

1 1555256100

iPhone yeniden başlama sebebi

iPhone cihazınızın kendisini yeniden başlatma noktasında, birçok sebebi olabiliyor. Çözümler öncesinde cihazın kendisini neden sürekli yeniden başlattığını tespit etmeye çalışın. Ekranda sadece Apple logosunun yer aldığı ve hiçbir işlevin olmadığı sık olan problemler arasında bulunuyor. Ana ekran gelmeden cihaz sürekli kendisini yeniden başlatma döngüsüne giriyor.

Kötü amaçlı yazılım

  • Daha çok jailbreaklı cihazlarda bu sorun ortaya çıkabiliyor. Cihazınız jailbreak işlemi gördüyse, App Store haricinde üçüncü parti güvenilir olmayan uygulamalar yüklenebilir bir hale geliyor. Bu durum ise cihazı savunmasız bir konuma getiriyor ve cihazda sürekli yeniden başlatma gibi çeşitli problemleri doğurabiliyor.

Kötü güncelleme

  • Cihazı yanlış ve hatalı bir şekilde güncelleme yaptıysanız, yine telefonun bu tarz sorunları olabilir. Bu noktada ise telefonu sıfırlamanız gerekecektir.

Kararsız sürücü

  • Eğer cihazınızdaki bir değişiklikten sonra bir sürücü kararsız hale geldi ise, yine yeniden başlatma döngüsü ortaya çıkabilir. Bu sebeple ise donanım yazılımınızı güncellemek çözüm seçeneği olabilir.

Yeniden Başlatma Döngüsü Çözümü

2 1555256109

Cihazı ilk olarak yeniden başlatmaya zorlama işlemi ile çözüm sağlamayı deneyin. Bunun için güç ve ana ekran tuşlarına aynı anda on saniye basılı tutun ve yeniden başlatın. Ancak iPhone 7 serisi için ise güç ve sesi azaltma tuşlarına on saniye basmanız gerekecektir.

Fabrika ayarlarına döndürme

  • iPhone cihazınızı bir Lightning kablosu ile bilgisayara bağlamadan önce;
  • Daha sonra telefonunuzda Home tuşuna 10 saniye basılı tutun ve kabloyu telefonunuza takın.
  • iTunes’u sistem yeniden başlarken ana düğmeyi bırakın ve şimdi cihaz kurtarma modunda olacaktır. iTunes sembolü görüldüğü zaman iTunes ile geri yükleme yapabilirsiniz.

iPhone’u iTunes’a bağlayın

iPhone cihazınız yeniden başlatılıyor sorununu sürdürür ise, iTunes’a bağlanarak sorunu çözmeyi deneyin. Telefonunuzu kurtarma moduna aldıktan sonra verilerinizi kurtarmak için iTunes’a kolay bir şekilde bağlanmanız mümkün olacaktır.

  • Bunun için kablo ile telefonunuza bağlantı gerçekleştirin ve iTunes’u başlatın.
  • Daha sonra iTunes açılacak ve cihazda olan sorun tespit edilip, bir mesaj görünecektir. Bu alanda “Geri Yükle” düğmesine basın.
  • Şimdi ise “Yedeklemeler” bölümü altında yer alan “Yedeklemeleri Geri Yükle” düğmesine tıklayın ve burada iPhone’a geri yüklemiş olacaksınız.

iPhone cihazınızın kendisini sürekli yeniden başlatıyor sorununa yönelik yapabileceğiniz bazı çözüm yöntemlerinden bahsettik. Umarız bu çözüm yollarından birisinde iPhone kendi kendine yeniden başlıyor şikayetleriniz son bulur. Sitemiz üzerinden Apple Logosu takılı kalma sorunu gibi birçok Apple’a dair sorun ve çözüm yöntemlerine göz atabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir