iPhone ile ilgili harika şeylerden biri, cihazı nasıl tuttuğunuza bağlı olarak ekranın otomatik olarak dönmesidir. Bu, iPad ve iPod touch gibi diğer Apple cihazlarında olur. Ancak, aygıtı döndürdüğünüzde iPhone, iPad veya iPod touch ekranı otomatik olarak dönmeyebilir. iPhone ekran dönmeme sorunu nasıl çözülür?

Bu gibi durumlar telefonun kullanımını zorlaştırabilir ve telefonun arızalı olup olmadığı sorusunu gündeme getirebilir. Ekranın dönmemesinin birkaç nedeni vardır ve çoğu durumda düzeltilmesi kolaydır. Bu yazının konusu iPhone ekranının dönmemesi sorununu çözmektir.

iPhone ekran döndürme kilidini devre dışı bırak

Ekran Döndürme Kilidi ayarı, aygıtınızı nasıl döndürürseniz çevirin iPhone, iPad veya iPod touch’ınızın ekranının otomatik olarak dönmesini engelleyen bir seçenektir. Cihazınızda ekran döndürme sorunları varsa, bunun nedeni döndürme kilidinin açık olması olabilir.

iPhone veya iPad’de ‘Çoklu Görev’ özelliği nasıl kullanılır?

Ekran döndürme kilidinin açık olup olmadığını nasıl kontrol edeceğinizi bilmiyor olabilirsiniz. Bunu yapmak için, ekranın sağ üst köşesindeki pil göstergesinin yanında kilidin etrafında kavisli ok gibi bir simge arayın. Bu simgeyi görürseniz, ekran döndürme kilidinin açık olduğunu biliyorsunuzdur. Aşağıdaki adımları takip ederek ekran döndürme kilidini devre dışı bırakabilirsiniz.

  • iOS Denetim Merkezi’ni açın.
  • Açık olduğunu belirtmek için en soldaki kilit ve ok simgesi seçilir.
  • Döndürme kilidini kapatmak için kilit ve ok simgesine dokunun.
  • Ekranın üst kısmında “Yönlendirme Kilidi: Kapalı” mesajı görüntülenir.
  • İşiniz bittiğinde Kontrol Merkezini kapatabilir ve ana ekranınıza dönebilirsiniz.
  • İşlemin başarılı olup olmadığını test etmek için iPhone’unuzu tekrar döndürmeyi deneyin.
  • Cihazı döndürdüğünüzde ekran otomatik olarak dönecektir.
  • Değilse, makalenin geri kalanındaki diğer adımlara bakın.

Uygulamalarınızın ekran döndürmeyi desteklediğinden emin olun

Lütfen telefondaki tüm uygulamaların otomatik ekran döndürmeyi desteklemediğini unutmayın. Elbette, ekran döndürmeyi desteklemeyen bir uygulama kullanıyorsanız, ekran döndürme sorunlarıyla karşılaşacaksınız.

Örneğin, birçok iPhone ve iPod touch modelinin (iPhone 7 Plus ve 8 Plus gibi büyük ekranlı Plus modelleri hariç) ana ekranı döndürülemez. Ayrıca, bazı uygulamalar yalnızca bir yönde çalışacak şekilde tasarlanmıştır.

Akıllı telefonunuzu döndürürseniz ve ekran dönmüyorsa ve ekran döndürme kilidi etkinleştirilmediyse, bunun nedeni cihazın döndürme için tasarlanmamış olması olabilir. Ekranınızın döndürme özelliği olup olmadığını görmek için döndürmeyi desteklediğinden emin olan bir iPhone uygulaması seçerek sorunun uygulamadan mı yoksa cihazınızdan mı kaynaklandığını anlayabilirsiniz.

Ekran yakınlaştırmayı devre dışı bırakın ve iPhone ekran döndürmeye devam edin

iPhone 6 Plus, 6S Plus, 7 Plus, 8 Plus veya iPhone Max modelini kullanıyorsanız, telefonu ters çevirin, ana ekran otomatik olarak dönecektir. Önceki modelde ekran döndürme kilidi etkin değilse ancak ana ekran dönmüyorsa bu sorunun nedeni ekran yakınlaştırma olabilir.

Ekran yakınlaştırma özelliği, daha kolay görüntüleme için büyük telefon ekranı simgelerini ve metni büyütür. Ancak bu özellik ekranın dönmesini engeller. Bu gibi durumlarda cihazın ana ekranını döndüremiyorsanız aşağıdaki noktaları takip ederek ekran yakınlaştırmayı devre dışı bırakabilirsiniz.

  • Ayarlar’a dokunun.
  • Ekranı ve parlaklığı seçin
  • Yakınlaştır Ekranı bölümünde, Görüntüle’ye dokunun.
  • Lütfen bir standart seçin.
  • Ayarlar’a dokunun.
  • Telefonunuz yeni yakınlaştırma ayarlarıyla yeniden başlayacak ekran döndürme özelliği yeniden aktif olacaktır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir