iOS 13 güncellemesiyle birlikte artık Apple kullanıcılarının aynı ekranda birden fazla uygulamayı çalıştırmaları kolaylaştı. Bu durum kullanıcılara tek bir ekranda daha fazla işlem yapabilme imkanı tanıyor. Peki Apple cihazlarının görev modu nasıl aktif hale getirilir?

Çoklu iş düzeni yoğun hayat temposu derken artık akıllı cihazlarda ihtiyaç duyulan özelliklerde değişiyor. Kullanıcıların alışkanlıklarına uyum sağlayan teknoloji kullanıcılara yeni olanaklar sunuyor. Günümüzde ekran boyutlarının giderek artması ve artık aynı ekranda birden fazla işlemi yapabilmek de bunlardan biri. Akıllı cihazlarda bulunan bölünmüş ekran modu kullanıcıların hızlıca halletmesi gereken işlerini daha verimli bir şekilde yapmasına imkan tanıyor.

iOS 13 güncellemesiyle birlikte artık Apple cihazlarında da birden fazla uygulamayı aynı anda çalıştırmak ve uygulamalar arası geçiş yapmak mümkün. Bizde bu yazımızda sizler için iPhone ve iPad cihazlarında bölünmüş ekran modunu nasıl aktif hale getireceğinizi ve nasıl kullanabileceğinizi açıklayacağız.

iPhone veya iPad’de Dock’u aktifleştirmek

iphone veya ipad de coklu gorev ozelligi nasil kullanilir 1 1577350159

iPhone ya da iPad’inizde çoklu işlem yapabilmek için cihazınızın “Ayarlar” menüsüne girerek “Ana Ekran ve Dock” seçeneğine tıklamanız ardından da “Çoklu Görev” sekmesinin içindeki menüye girmeniz gerekli. Bu menüde ayarlarınızı kendinize göre özelleştirebilirsiniz.

Split View ile aynı anda iki uygulama açmak

iphone veya ipad de coklu gorev ozelligi nasil kullanilir 2 1577350177

iPhone Cihazlarda Veri İndirme Sınırını Kaldırma İşlemi

İki uygulamayı aynı anda açabilmek için öncelikle açmak istediğiniz bir uygulamayı açın. Dock’u açabilmek için ekranın en altından yukarıya doğru sürükleyin ve ardından Dock’ta açmak istediğiniz diğer uygulamaya basılı tutarak uygulamayı ekranın soluna doğru sürükleyin.

Split View’u ayarlama

Ekranınızda uygulamalara eşit yer açmak istiyorsanız uygulama bölücüsünü ekranın ortasına sürükleyebilirsiniz. Split View’u Slide Over’a dönüştürmek için uygulamanın en üstünden en aşağıya doğru sürükleyin. Split View’u kapatmak için ise uygulama bölücüsünü, kapatmak istediğiniz uygulamanın üzerine sürüklemeniz gerekmekte.

Slide Over ile uygulama açmak;

Apple cihazlardaki  Slider Over  özellii sayesinde açık bir uygulamanın önüne ya da Split View’da açık iki uygulamanın üzerine başka bir uygulamayı kaydırabilme imkanına sahipsiniz. Eğer Split View’da iki uygulama açıksa ve siz Slide Over’da üçüncü bir uygulamayı açmak istiyorsanız yapmanız gereken ekranın altından yukarıya doğru sürükleyerek Dock’u açmanız ve açmak istediğiniz uygulamayı uygulama bölücüsünün üzerine sürüklemeniz gerekiyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir