Teknoloji devi Apple, Çin’de yaptığı uzun bir çalışmanın ardından akıllı telefon pazarında önemli bir yer tutan önemli bir telefon markası haline geldi.

akıllı telefon denilince dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Apple, yarattığı ekosistem ile kullanıcılar için vazgeçilmez. Şirket, dünyanın en önemli akıllı telefon şirketlerine ev sahipliği yapan Çin’de dikkatleri üzerine çekerek rakiplerini geride bırakarak dünya çapında birçok izleyiciye hitap etti.

iPhone %23 ile Çin’de en büyük pazar payına sahipti

Counterpoint Research analisti Mengmeng Zhang tarafından hazırlanan bir raporu kullanarak, Çin’in en büyük pazar payına ilişkin bir anket gerçekleştirdi. 2020 ve 2021’in dördüncü çeyreğini karşılaştıran bir ankete göre Apple, bu pazarda kendi rekorunu kırdı. 2020 yılının dördüncü çeyreğinde %16 ile Çin pazarında dördüncü sırada yer alan şirket, önemli bir ivme ile bir yılda %23 pazar payı ile en üst sıralara yükseldi.

Apple Türkiye için uygun fiyatlı iPhone modelleri üretecek

Apple, 2015’in dördüncü çeyreğinde Çin pazarında lider oldu. Ama ilk kez yüzde 23 gibi büyük bir paya ulaştı. Şirket, 2019 yılında Çin pazarında ciddi bir durgunluğa girdi. Ancak Apple CEO’su Tim Cook, bu noktada sakin olmanız ve iyi planlar yapmanız gerektiğini açıkladı. Gelinen nokta bizlere gösteriyor ki şirketin izlediği politika meyvelerini fazlasıyla verdi. Araştırma Analisti Mengmeng Zhang, Apple`ın bu performansını şu sözleriyle değerlendirdi.

Apple’ın mükemmel performansı, fiyatlandırma stratejisi ile rakiplerinin kullanıcılarını kendi tarafına çekmeyi başardı. Şirket, iPhone 13‘ün Eylül ayında piyasaya sürülmesinden hemen sonra Çin’de birinci sıraya yükseldi. Sonrasında dördüncü çeyreğin büyük bir bölümünde lider konumda kaldı. Yeni iPhone 13, Çin’de piyasaya sürüldüğü sırada nispeten daha düşük bir başlangıç ​​fiyatının yanı sıra yeni kamera ve 5G özellikleri nedeniyle başarıya öncülük etti. Ayrıca Apple’ın bu pazardaki ana rakibi olan Huawei, devam eden ABD yaptırımları nedeniyle satışlarında büyük bir düşüş yaşadı.

Bir araştırmaya göre akıllı telefon dünyasında cihazlarıyla geniş bir kitleye ulaşan Huawei, ABD yaptırımları nedeniyle ağır kan kaybı yaşıyor. Halen proje üzerinde olan ve son zamanlarda mümkün olduğu kadar sağlam bir şekilde halletmek isteyen şirket, 2020’nin dördüncü çeyreğinde %23 ile akıllı telefon pazarında pazar lideri oldu. Ancak geçen yıl boyunca birçok kullanıcısını Apple’a kaptırarak %7’ye düştü.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir