Bazı cihazlarda fotoğraflara otomatik olarak zaman damgası eklemek mümkündür. iPhone akıllı cihazlarda çekilen fotoğraflara da zaman damgası eklemek mümkündür. Fotoğraflarınızı her zamankinden daha donanımlı hale getirmek için iPhone cihazlardan çektiğiniz fotoğrafların hangi tarihte, saat kaçta çekildiğini belirten bir not eklemek mümkündür. Söz konusu bu zaman damgası özelliğini birçok Blogger kullanmaktadır. Kendilerini takip eden takipçilerine bu zaman damgalı fotoğrafları sunarak fotoğrafların ne zaman çekildiğine dair bilgiler verirler. iOS işletim sistemi bulunan akıllı cihazlardan çektiğiniz fotoğraflara zaman damgası ekleme işlemlerinin nasıl yapılacağını öğrenmek için yazımızdan faydalanabilirsiniz. 

iPhone akıllı cihazlar halihazırda zaten kullanıcılarına birbirinden farklı kolaylıklar sağlıyor ve çeşitli özelleştirme seçenekleri sunuyor. Kullanıcılar bunlardan faydalanarak akıllı cihazlarından yaptıkları işlemleri daha da fonksiyonel hale getirebiliyorlar. Fotoğraflara zaman damgası eklemek fotoğraflarınızı arşivleme yaparken de size kolaylık sağlayacak en önemli adımlardan biridir. 

iOS cihazlardan fotoğraflara zaman damgası eklemek

iOS akıllı cihazlarınızdan çektiğiniz fotoğraflara zaman damgası eklemek maalesef halihazırda bulunan özellikler ile mümkün değildir. Bunun için akıllı cihazınıza ekstra bir uygulama indirmeniz gerekiyor. iOS işletim sistem bulunan akıllı cihazınıza App Store mağazasından Timestamp uygulamasını indirerek fotoğraflarınıza zaman damgası ekleyebilirsiniz. 

Söz konusu bu uygulamayı akıllı cihazınıza indirdikten sonra açın. Timestamp uygulamasını kullanarak ister zaman damgalı bir şekilde hızla fotoğraf çekebilir isterseniz de daha sonra galerinizde bulunan fotoğraflara uygulamayı kullanarak zaman damgası ekleyebilirsiniz. iOS akıllı cihazınızdan Timestamp uygulamasını kullanarak fotoğraf çekerseniz fotoğrafınız otomatik olarak zaman damgası ile çekilecek. Akıllı cihazınızın galerisinde yer alan herhangi bir fotoğrafa zaman damgası eklemek isterseniz burada yer alan fotoğraflardan birini Timestamp’ı kullanarak seçin ve zaman damgasını ekleyin. 

Galeriden seçtiğiniz fotoğraf uygulamanın düzenleyici ekranında açıldıktan sonra bu ekranda karşınıza çıkacak olan zaman damgalarından birini seçerek fotoğrafınıza ekleyebilirsiniz. Akıllı cihazınızın size sunduğu özelliklerden faydalanmak için biraz araştırma yapmak ve aldığınız hizmeti artırmak çok daha doğru bir seçenek olacaktır. Burada dikkat edilmesi gereken meselelerden biri ise, fotoğrafınızın üzerine uygulamanın logosu gelecek, bu logoyu kaldırmak için uygulamanın seçenekler kısmında yer alan logo butonuna tıklayın ve ücretsiz bir şekilde reklam seyrederek fotoğrafınız üzerinden uygulamanın logosunu kaldırın. Tahmin edeceğiniz üzere uygulamanın logosu fotoğrafınızın üzerinde pek de hoş gözükmeyecektir. Bu sebeple uygulamanın logosunu kaldırmak çok doğru bir seçenek olacaktır. 

Fotoğrafınıza zaman damgası ekleme işlemini yaptıktan sonra uygulamanın sağ üst köşesinde göreceğiniz Fotoğrafı Kaydet butonuna tıklayarak düzenlemiş olduğunuz bu fotoğrafı akıllı cihazınızın galerisine ekleyebilir, herhangi bir arkadaşınıza gönderebilir ya da sosyal medya hesaplarınıza kolaylıkla yükleyebilirsiniz. Birbirinden farklı seçenekler sunan Timestamp uygulaması ile fotoğraflarınıza zaman damgası ekleme işlemlerini yapacak ve sonrasında mevcut fotoğraflarınızı kolaylıkla arşivleyebileceksiniz. Akıllı cihazınızı her zamankinden daha fonksiyonel bir şekilde kullanmak için sizde size sunulan hizmetlerden sorunsuz bir şekilde faydalanabilirsiniz. Akıllı cihazınızı zenginleştirmek ve sunulan seçenekleri değerlendirmek için sizde fotoğraflarınıza saat damgası eklemeye odaklanın. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir