Herkes tarafından bilindiği üzere iPhone cihazlarda hücresel veri ile veri indirme sınırı var ve bu nedenle iphone 200 mb sınırı kaldırma 2022 gibi pek çok gereksinim ortaya çıkıyor.

iPhone cihazlar ile hücresel veri bağlantısı ile 200 MB üzeri veri indirme yasağı yer alıyor. Yani iPhone’lar, 200 MB üzerinde veri indirmeye izin vermiyor. Söz konusu bu sınır, iOS 11 altı için 100 MB şeklinde ayarlanmışken eski sınır ise 150 MB şeklinde belirlenmişti. Hücresel veri bağlantısı üzerinden, uygulama mağazanızdan oyun ve uygulama indirme işlemi yaparken 1500-200 MB sınırı ile karşı karşıya gelebilirsiniz. Böyle bir durumda karşınıza “Bu öğe 150 MB’nin üzerinde” veya “200 MB üzerinde uygulama” şeklinde bir uyarı alırsınız. Yazımızın içeriğinde iPhone modelli akıllı cihazlarda 200 MB sınırının nasıl kaldırılacağı konusunda çeşitli değerlendirmeler yapacak ve 200 MB üstü indirme işlemi yapmanın yollarına değineceğiz. iPhone cihazınızın hücresel ağ bağlantısının veri indirme sınırından memnun değilseniz bunu değiştirmek sizin elinizdedir. 

4 1559640723

iPhone 200 MB sınırını kaldırmak

iOS 11’den daha eski olan sürümlerde 100 MB’lik olan ve şu an ise hücresel veri bağlantısı ile 200 MB üzerinde boyuta sahip olan oyun ve uygulama indirmeye çalıştığınız anda “200 MB üzerinde uygulama PUBG Mobile uygulamasını indirmek için Wİ-Fİ ağına bağlanın” uyarısı ile karşı karşıya gelirsiniz. iPhone modelli akıllı cihazların veri indirme sınırı, mobil paketlerin kullanıcı için değerli olduğunu düşünerek bu şekilde bir sınırlama ile geliyor. Fakat zaman zaman bu sınırı geçmek ve dilediğiniz içeriği hızla indirmek isteyebiliyorsunuz. Bu sistem ilk olarak 100 MB, sonra 150 MB şimdi ise 200 MB şeklinde ayarlandı. iPhone hücresel veri üzerinden içerik indirmek sınırını yükseltip yükseltemeyeceğiniz konusunda ya da tamamen kaldırmak konusunda kesin bir bilgi söz konusu değildir. Fakat bu durumu sorun olarak görenler için bu sorunun önüne geçileceğini söylemekte mümkündür. Sadece bir kaç adım ile iPhone hücresel veri bağlantısı ile 200 MB’nin üzerinde olan verileri de indirmeniz mümkündür. Dolayısıyla bu adımları takip ederek oyun ya da uygulama indirmeniz gerektiğinde bu sınırlamaya takılmanız gerekmeyecek. 

2 1559640737

iPhone 200 MB indirme sınırını kaldırmak

iPhone cihazınızın hücresel veri bağlantısı ile 200 MB boyutunun üstündeki oyun ve uygulamaları da mobil cihazınıza indirmek istediğiniz taktirde karşınıza çıkan uyarı mesajını tamamı tıklayarak geçin. Oyun ya da uygulamanın simgesi ana ekranda göründüğü anda işlemlerinize başlayabilirsiniz.

– İşlemlerinize başlamak üzere iPhone cihazınızın Ayarlar menüsüne gidin.

– Genel – Tarih ve Saat adımlarını takip edin

– Otomatik ayarlar seçeneğini kapatın

– Tarih seçeneğine dokunun

– Tarih kısmını 2-3 gün ileri atarak işlemlerinize devam edin. 

– Daha sonra genel’e dokunarak geri dönün

– Tarih ayarlamasını yaptıktan sonra biraz beklemeniz gerekiyor. Daha sonra klasik indirme işlemi ile karşı karşıya geleceksiniz.

Son zamanların en popüler oyunlarından Fortnite, PUBG gibi oyunlar genellikle 200 MB boyutunun üstünde olan oyunlar olup bahsettiğimiz yöntemler ile mobil cihazınıza hücresel veri bağlantınız üzerinden indirmeniz mümkündür. Oyunu ya da uygulamayı indirdikten sonra aynı adımları takip ederek otomatik indirmeyi tekrar aktif etmekte fayda vardır. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir