iPhone akıllı cihazlarda da tıpkı, Huawei, OnePlus ve Samsung gibi dev markalar tarafından üretilen bazı akıllı cihazlarda alınan uzun ekran görüntü işlemleri yapmak mümkündür. Uzun ekran görüntüsü alma özelliği şu an için Android işletim sistemi bulunan pek çok farklı marka tarafından üretilen modellerde halihazırda bulunan bir özelliktir. Söz konusu bu özellik temel olarak uzun yazıları, sosyal medya platformlarında yer alan içerikler ya da makaleleri kesintisiz bir şekilde kayıt etmek için oldukça kullanışlı bir seçenektir. Bildiğiniz üzere ekran görüntüsü alma özelliği sadece tek bir ekranın kayıt edilmesini sağlar. Fakat uzun ekran görüntüsü ise saydığımız gibi daha detaylı veri kaydetme işlemlerinde faydalı olacaktır. Android akıllı cihazlarda genellikle ekran görüntüsü alma işlemlerinden sonra ekranın alt kısmında “ekran görüntüsü uzatma” seçenekleri çıkıyor. Burada esas farklılık ise modellerde belirli oluyor. Yani ekran görüntüsü işlemleri modellere göre değişiklik gösteriyor  ve kademe kademe ya da içinde bulunduğunuz sayfanın son kısmına kadar tüm alanın ekran görüntüsü alma işlemlerini gerçekleştiriyor. iPhone akıllı cihaz kullanıcıları için maalesef dahili olarak böyle bir durum söz konusu değildir. iPhone akıllı cihazlarda bu sorunu ortadan kaldırmak için Tailor uygulamasından faydalanabilirsiniz. 

7 1563043574

iPhone cihazlarda uzun ekran görüntüsü alma işlemleri

Ekran görüntüsü alma işlemleri halihazırda akıllı cihazlarda zaten mevcut olan bir özelliktir. Fakat tek bir ekran için ekran görüntüsü alınabiliyor. Buna rağmen tek ekran görüntüsü almak yerine uzun ekran görüntüsü almak da mümkündür. Bu kullanıcılar için çok daha faydalı olacak bir seçenektir. Bazı Android cihazlarda uzun ekran görüntüsü alma özelliği mevcutken iPhone cihazlarda halihazırda böyle bir özellik yoktur. Fakat bunun için alternatif bir uygulamadan faydalanabilirsiniz. iPhone cihazlar için özel olarak geliştirilen Tailor uygulaması ile iPhone cihazlarınızda uzun ekran görüntüsü alma işlemleri yapabilirsiniz. 

Söz konusu bu uygulama son derece basit bir kullanım seçenekleri sunuyor olsa da Android cihazların özelliği kadar kullanıcı dostu olduğunu söylemek pek de doğru olmaz. Adından da anlayacağınız üzer bu uygulama elinizde bulunan ekran görüntülerini birleştirerek tek bir ekran görüntüsü haline getirmenize yardımcı olur. Yani şöyle ki ilk aşamada sayfanın tamamını parçalara bölerek birden fazla ekran görüntüsü almanız gerekiyor daha sonra Tailor uygulaması ile bu ekran görüntülerini birleştireceksiniz. Burada dikkat etmeniz gereken faktör ise, sayfanın tamamını dikkatli bir şekilde bölerek ekran görüntüsü olmaktır. Aksi halde eksik bilgi ile karşılaşmak mümkün olacak. 

Bu işlemleri yaptıktan sonra Tailor uygulamasını açın ve işlemlerinizi başlatın. Tailor uygulamasını açtığınız anda fotoğraf erişimine izin vermeniz halinde Tailor çektiğiniz ekran görüntülerini topluyor ve birbirine bağlantılı olarak ayırarak otomatik olarak birleştirme işlemi yapıyor. Sonrasında ise elde ettiğiniz uzun ekran görüntüsünü ister kaydedin isterseniz de arkadaşlarınız ile paylaşın. Tailor uygulaması ücretsiz olarak kullanılıyor. Fakat ücretsiz versiyonunda reklam ve ekran görüntülerinde de imza ile karşı karşıya gelebilirsiniz. Reklam ve imzalardan kurtulmak için, TL ödemeniz gerekecek. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir