iPhone arka plan uygulamalarını hala kapatmaya devam ediyorsanız bunu boşa yapıyorsunuz. İşte iPhone’larda çoğu kişinin bilmediği o detay…

telefonların arka planında çalışan uygulamaların pil tüketimi yaptığı ve bu nedenle kapatılması gerektiği inanılan genel bir görüş. Ancak söz konusu Apple olduğunda işler değişiyor. Zira iPhone modelleri için kullanıcıların kullanım alışkanlıklarını göz önüne alan Apple, yazılımsal değişiklikleriyle uyarlamalar yapıyor. Bunlardan birisi de iPhone arka plan uygulamaları…

iPhone Arka Plan Uygulamaları Çalışmıyor

iPhone arka plan uygulamalarının kapatılmasıyla daha uzun pil ömrü, daha yüksek performans ve uygulamaların kullanıcı takibi yapamayacağı düşünülüyor. Ancak iPhone modellerinde arka plan uygulamalarını kapatmak hiçbir işe yaramıyor. Çünkü uygulamalar arka planda çalışmıyor.

iPhone Arka Plan Uygulamalarını Kapatmaya Devam Ediyor Musunuz?
iPhone Arka Plan Uygulamalarını Kapatmaya Devam Ediyor Musunuz?

Aslında gelişme yeni bir gelişme değil. 2016’da Apple’ın yazılım mühendisliği kıdemli başkan yardımcısı Craig Federighi tarafından yapılan açıklamalar, arka plan uygulamalarına yönelik tartışmaları sonlandırmıştı. Craig Federighi açıklamasında arka plan uygulamaların özel yazılım müdahaleleriyle arka planda dondurulduğunu ve çalışmadığını söyledi. Kullanıcıların arka planda çalışan uygulamalara göz attığında sadece uygulamalardan alınan son ekran görüntülerinin kullanıcılara sunulduğunu ifade eden Federighi, bunların kapatılması halinde pil ömründe büyük bir değişim olmayacağını söyledi.  Federighi, “Aslında, arka plan uygulamalarınızı kapatmak aslında onları açık bırakmaktan daha fazla pil kullanıyor. Bunun nedeni bir uygulamayı kapatmak ve başlatmak için daha fazla enerji gerektirmesidir.” diyerek sistemin çalışma prensibini açıkladı.

Arka plan uygulamalarını kapatma alışkanlığı olan kullanıcıların zaman kaybı yaşadığını ifade eden kıdemli başkan yardımcısı pil ömrünün uzaması ve performans artışı gibi durumların söz konusu olmadığını ifade etti. Üstelik veri toplayan uygulamalar, arka planda kapatılmış olsa dahi engellenemez ve veri toplamaya devam edebilir.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir