Apple ABD pazarında ilk kez Android’i geride bıraktı ve lider oldu. İşte konu ile ilgili tüm detaylar;

Açıklanan verilere göre ABD’de ilk kez diğer iPhone kullanımı Android kullanımını geçti. Fiyat artışlarına rağmen Apple artık Android telefonları geride bıraktı. Financial Times, analist firması Counterpoint Research’ten alınan verilere atıfta bulunarak, iPhone’un Haziran ayında tüm Android ekosisteminden daha iyi performans gösterdiğini ve ABD pazar payının yüzde 50’sini kazandığını bildirdi. Bu nedenle Apple, Amerikan akıllı telefon pazarından en büyük payı aldı.

iPhone 14 Pro çentiği değişiyor

iPhone, Android’i geçti

iPhone’un ilk zamanlarında, iOS hiçbir zaman %50’ye yakın bir pazar payına sahip değildi. O zamanlar, Blackberry, Nokia ve Motorola gibi şirketler akıllı telefon alanına hakimdi. İlk çıkışından iki yıl sonra, 2010’da Android, iOS’u geride bıraktı. Statcounter’a göre, o zamandan beri Google’ın mobil işletim sistemi, 2022 yılına kadar yüzde 70’ten fazla pazar payıyla küresel akıllı telefon pazarında baskın güç oldu.

Google’ın muhtemelen endişelenecek bir şeyi yoktur. Sonuçta, iPhone diğer pazarlara kıyasla ABD’de her zaman büyük bir varlığa sahip olmuştur. Ancak, şirket muhtemelen durumu yakından izleyecektir. Counterpoint’in araştırma direktörü Jeff Feldhak, Times’a “Bu, dünyanın diğer zengin ülkelerinde görebildiğimiz devasa bir dönüm noktası” dedi. O zamana kadar Apple, 2022’nin ikinci çeyreğinde premium akıllı telefon pazarına hakimdi ve iPhone bu segmentteki tüm satışların %57’sini oluşturuyordu ve herhangi bir yavaşlama belirtisi göstermiyordu.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir