iPhone 16 serisi için hazırlıklar devam ediyor. Telefonların nasıl bir tasarıma sahip olacağı merak edilirken yeni bir sızıntı yaşandı.

Dünyanın en popüler telefon modellerine imza atan Apple, yeni modelleri için çalışmalarını sürdürüyor. Majin Bu tarafından yapılan son sızıntılar sonrasında ise telefon modellerinin nasıl bir tasarıma sahip olacağı net olarak görüldü. Kamera modüllerinin  tasarımı, minimalist tasarım iPhone 16 modellerinde yer alacak değişimi gözler önüne serdi.

iPhone 16 Modelleri Neler Sunacak?

Kaynaktaki bilgilere göre iPhone 16 serisinde 5 farklı model yer alacak. bu 5 model ile birlikte çeşitlilik yaratacak Apple, aynı zamanda kullanıcıların beklentilerine uygun bir model bulmasını da kolaylaştıracak. Kaynakta yer alan bilgilerde iPhone 16 serisinde yer alacak modeller şöyle açıklandı;

  • iPhone 16 SE
  • iPhone 16 Plus SE
  • iPhone 16
  • iPhone 16 Pro ve
  • iPhone 16 Pro Max

iddialarda dikkat çeken en önemli detay iPhone 16 SE modelleri oldu. Zira bundan sonraki süreçte iPhone 16 SE serisini de amiral gemisiyle birleştirerek piyasaya sunabilir. Bu da tüketicilerin farklı stratejiler ile daha fazla iPhone modellerine yönelmesine teşvikte bulunabilir. iPhone 16 serisinin tasarımları ise şöyle;

iPhone 16 Serisinin Tasarımları Paylaşıldı
iPhone 16 Serisinin Tasarımları Paylaşıldı

iPhone 16 serisine dair bu paylaşım, iPhone 16 SE ve 16 Plus SE’nin giriş seviyesinde olacağını ve giriş seviyesinde olmasına rağmen dinamik adanın kullanılacağını gösteriyor. Bu modellerde aynı zamanda tek kamera ile gelecek bu modellerde ekran yenileme hızı 60Hz olacak. Bu modellerin batarya kapasitesinin ise düşük olması bekleniyor.

iPhone 16 modelinde ise ekran yenileme hızı 120Hz, çift kamera ve daha yüksek kapasiteli batarya olacak. Serinin en üst modelleri olarak iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max olacak. Bu modellerde daha fazla kapasite, yüksek ekran yenileme hızı ve yüksek batarya kapasitesi kullanılacak.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir