iPhone 16 serisine yönelik gelen yeni bilgilerde batarya konusunda radikal kararlar alındığı ifade edildi. İşte konuyla ilgili detaylar.

iPhone 16 serisi için tanıtım tarihine henüz uzun zaman var. Bu süre içerisinde doğru ya da yanlış pek çok iPhone 16 haberi gündeme gelecek. İlk gelen bilgilerde ise batarya konusunda dikkat çekici bir gelişmeye yer verildi.

iPhone 16 ile Bataryalar Büyüyor

iPhone 16 serisinde iPhone serisinde en çok şikayet alan bataryada radikal bir değişikliğe gidilecek. Kullanıcılar telefonlardan genelde memnuniyet duysa da bataryaları için aynı durum söz konusu değildi. Bu durumu değiştirmek isteyen Apple ise iPhone 16 ile birlikte yeni bir adım atmaya hazırlanıyor. Son bilgilere göre iPhone 16 batarya kapasiteleri artacak. Daha büyük batarya kapasitesiyle gelecek yeni seri, böylece kullanıcıların daha uzun süre iPhone 16 kullanımına imkan tanıyacak.

iPhone 16 ile Bataryalar Değişiyor
iPhone 16 ile Bataryalar Değişiyor

Konuyla ilgili detaylar X’te yer aldı. Önceki serilere göre ortalama yüzde 5 oranında artış kaydedecek iPhone 16 modellerinde iPhone 16’da yüzde 6 artış ile 3561 mAh kapasiteli batarya olacak. iPhone 16 Pro Max modelinde ise yüzde 5 artış sonucunda 4675 mAh batarya kullanılacak. Plus modelinde ise bir fark olacak ve yüzde 9 oranında düşüş olacak. Tek bir tabloda yeni batarya kapasiteleri ise şöyle;

Model2023 Batarya Kapasitesi (mAh)2024 Batarya Kapasitesi (mAh)% Değişim
iPhone 163,3493,561+6
iPhone 16 Plus4,3834,006-9
iPhone 16 Pro Max4,4224,676+5

Tüm modellerde batarya kapasiteleri artarken Plus modelinde düşüşe gidilmesi dikkat çekiyor. bu durumun arkasında farklı bir planlama olduğu düşünülüyor. Apple bataryalarında bugüne kadar yüksek kapasitesi artışına gitmeyerek yazılımsal tarafta verimliliğe odaklandı. Ancak kuşkusuz daha büyük kapasite, daha uzun süreli kullanımın en kritik detayı.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir