Samsung Galaxy S24 Ultra ve Apple iPhone 15 Pro Max’i zorlu düşme testlerinde karşı karşıya getirildi. Peki testlerde hangi model daha iyi bir performans gösterdi. İşte tüm detaylar.

Samsung Galaxy S24 Ultra ve Apple iPhone 15 Pro Max için yapılan son dayanıklılık testleri büyük ilgi çekti. Testler sayesinde telefonların bu alanda ne kadar dayanıklı olduğu gözler önüne serildi. YouTuber PhoneBuff tarafından yapılan bu testlerde ezeli rekabette yeni bir sayfa açıldı.

Galaxy S24 Ultra ve iPhone 15 Pro Max Dayanıklılıkta Ne Kadar İyi?

Geçtiğimiz yıl da bir önceki modeller ile aynı testi yapan PhoneBuff bu sefer iPhone 15 Pro Max ile Galaxy S24 Ultra’yı karşı karşıya getirdi. İkisi de Samsung ve Apple’ın en son modelleri olduğu gibi dayanıklılık noktasında da en yeni teknolojileri kullanıyor.

iPhone 15 Pro Max ve Galaxy S24 Ultra'dan Düşme Testlerinde Karşı Karşıya
iPhone 15 Pro Max ve Galaxy S24 Ultra’dan Düşme Testlerinde Karşı Karşıya

Testlerde ilk olarak telefonlar sırt üstü düşme olarak adlandırılan teste tabi tutuldu. Bu testlerde iki cihazın da arka paneli kırıldı. S24’ün daha fazla hasar alması dikkatlerden kaçmadı ve telefonlardaki kamera sensörleri de hasar aldı. bu düşüşte galip iPhone 15 Pro Max oldu. Bir sonraki testte ise telefonlar köşe açılarından yere düşürüldü. İki telefon da ciddi hasar alırken iPhone modelinde bazı cam parçalanmalarının yaşandığı görüldü.

Ekran üstü düşüşlerde ise S24 Ultra’da gelişmiş korumalar olmasına karşın büyük bir fark görülmedi. S24 modelinin ekranında daha fazla çizik ve çatlak oluştu. Selfie kamerası ve parmak izi tarayıcısının performansında da sıkıntılar yaşandı. Apple ise bu testten çok daha iyi bir sonuç almayı başardı. Son turda ise metal üzerine ekranları bakacak şekilde düşürüldü. iPhone 7. düşüşü ile ekranı kapattı. S24 Ultra ise darbelere rağmen kullanımına imkan tanıdı.

İşte büyük ilgi gören o test

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir