iPhone 15 kamerası ile ilgili ilk detaylar gelmeye başladı. Yeni bir sızıntı, iPhone 15’in periskop sensörüne sahip olabileceğini öne sürüyor.

iPhone 15 Pro, periskop kameraya sahip olabilir

Önümüzdeki sonbaharda resmi duyurusunun yapılması beklenen iPhone 14 serisi etrafında dolaşırken, iPhone 15 ailesi hakkında da bilgi almaya başladık. iPhone 15’in yeni bir periskop kamerası da dahil olmak üzere önemli güncellemeler alacağı iddia ediliyor.

iPhone 15 Pro Max için Periskop Lens kullanılacağı kesinleşti

iPhone 14 henüz mevcut değil, ancak önümüzdeki yıl iPhone serisi hakkında söylentiler ortaya çıkmaya başlıyor. Haitong Intl Tech Research ve analist Jeff Pu’nun son raporları, Apple’ın kamera üretim ortaklarından birinin iPhone 15 Pro Max üzerindeki çalışmalarını hızlandırdığını gösteriyor.

Apple’a zoom lens tedarik etmesi beklenen firmalardan biri olan Lante Optics, prizmanın (sensörlerde kullanılan) periskop sensörleri üretme kapasitesini artırmaya başladı. Pu, raporda paylaşılan bir açıklamada şunları belirtti:

“Lante, prizma için planlanan kapasitesini artırmaya devam ediyor. Lante’nin ana tedarikçi olması nedeniyle periskobun benimsenme olasılığının çok yüksek olduğunu düşünüyoruz”

Apple ve Lante arasındaki potansiyel kamera ortaklığını ilk olarak Ocak 2022’de gördük. Kaynaklar, Mayıs 2022’de Apple’ın yeni bir sözleşme imzalamak için teklifte bulunduğunu öne sürdü. Anlaşmanın nasıl sonuçlandığı belli değil. Ancak Lante’nin Prism’deki ilk çıkışı iPhone 15’in kamerasına işaret edebilir.

Analist Jeff Poo, Apple’ın ilk olarak iPhone 15 Pro Max’te 10x periskop zoom lens kullanmak istediğini söyledi. Ancak Beau, şirketin fikrini değiştirdiğini ve bunun yerine 5X zoom lensi tercih ettiğini iddia etti. Apple analisti Ming Chi Kuo da bu iddiaya katılarak bu iddianın olasılığını yükseltti.

Analist, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max’te periskop sensörü olasılığına dikkat çekti. Ancak periskop lensin henüz gelecek yılki iPhone için hazır olmadığını vurguluyor.

Apple ve Lante arasındaki bu anlaşma kapsamında, Lante Optics’in kritik bir bileşen için 100 milyona kadar sipariş alabileceğine inanılıyor. Ancak görevden ayrıldıktan sonra ne yapacağı şu an için bilinmiyor.

Peki siz iPhone 15 modeli hakkında neler düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir