iPhone 15 Pro modeliyle ilgili gündeme gelen yeni haberlerde, kameralarda periskop desteğinin sunulabileceği belirtildi.

Apple, gelecek yıllarda piyasaya süreceği iPhone modelleriyle şimdiden konuşulmaya başlandı. Gündeme gelen son raporlarda, iPhone 15 Pro modeliyle ilgili detaylara yer verildi. 2023 yılında piyasaya sunulacak olan iPhone 15 serisinde, özel bir model olarak geliştirilen iPhone 15 Pro’da kamerada da yeniliklere yer verilecek. SIM kart yuvası gibi geleneksel pek çok özelliğin kaldırılacağı yeni modelde periskop kamera desteği de sunulmaya başlanacak. Böylece 2023 yılı itibariyle kameralarda yeni bir dönem daha başlatacak olan Apple, üst düzey lens ve kamera modüllerini periskop desteği ile birleştirilecek.

iPhone 15 Pro raporu dikkat çekti

iPhone 15 Pro modellerinin kamerasında periskop desteğinin sağlanmasının en önemli avantajı yakınlaştırma olacak. 10x zoom desteğini kayıpsız bir şekilde sunacak olan Apple, böylece kameralardaki performansı arttıracak. Ancak bu özelliğin 2023 yılında ilk defa Apple modellerine gelecek olması, teknoloji dünyasında geç kalınmış bir hamle olarak da değerlendirildi. Zira Apple ekosisteminin karşısında yer alan Android ekosisteminde periskop kameralar çok uzun zamandan beri kullanılıyor.

Apple gibi Premium ürünleri ile tanınan şirketin periskop teknolojisini kullanmak istememesi normal karşılansa da bu teknolojiyi 2023 yılı itibariyle kullanıma sunacak olması, Apple’a yakınlık duymayan kişiler için eleştiri noktası oldu.

iPhone 14’te ilk adım atılacak

iPhone 14 modellerinde periskop desteği sunulmayacak olsa da özel lensler ve standart telefoto destekleri ile birlikte 3x zoom desteği sağlanacak. Bir sonraki yıl ise iPhone 15 Pro ile birlikte zoom 10x olacak. Apple tarafından uygulanacak periskop desteğinde farklı özelliklerin kullanılması ve mevcut teknolojinin geliştirilecek çok daha iyi bir deneyimin sunulması da bekleniyor.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir