Teknoloji markası Apple’ın eylül ayında sunacağı yeni iPhone 14 Pro ailesi hakkında iddialar gelmeye devam ediyor. Yeni bilgilere göre iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max, LPDDR5 RAM ile gelecek. Üstelik bu modellerde kullanılacak RAM’lerin kapasitesi de belli oldu.

Tanıtım zamanına az bir zaman kala iPhone 14 serisine dair tüm detayları görmeye devam ediyoruz. Öyle ki bu yıl tasarım yeniliğinin olması beklenilen yeni iPhone cihazları üst seviye donanım özelliklerine sahip olacaklar. Apple tarafından konu hakkında açıklama yapılmazken, iPhone 14 hakkındaki sızıntılar kullanıcıları heyecanlandırıyor. DigiTimes tarafından paylaşılan yeni bir iddiaya göre iPhone 14 ailesi yeni bir bellek sistemine geçiş yapacak.

iPhone 14 Pro ve Pro Max modellerinde 6 GB RAM görebiliriz

101

Mevcut iPhone cihazlarında LPDDR4X RAM tercih eden şirket, yeni iPhone 14 ailesinde bir üst teknolojiye geçecek. iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max cihazlarında LPDDR5 RAM kullanılacak ve RAM kapasitesi 6 GB olacak. Bu yeni donanıma geçiş yapılırsa 2022 model iPhone modellerinin hem enerji tüketimi hem de verimliliği arttırılacak.

Apple’ın en büyük rakiplerinden olan Samsung, Galaxy S22 cihazlarında 12 GB’a kadar RAM kapasitesi sunarak kağıt üzerinde Apple’ın önünde gibi gözüküyor. Ancak iOS ve Android işletim sistemleri farklı olduğundan dolayı iPhone düşük RAM ile daha iyi performans sunabiliyor.

Apple yeni nesil ailesi ile Pro modellerini daha fazla önemseyecek gibi duruyor. İddialara göre iPhone 14 Pro ve Pro Max modelleri sadece RAM değil, işlemci tarafında da oldukça güçlü, farklı gelecek. Yeni seride A16 Bionic işlemcisinin yer alması bekleniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir