iPhone 14 serisinin tanıtılmasının ardından cihazlarda trafik kazası algılama özelliğinin yer aldığı belirtilmişti. Bu özellik, şimdi ise canlı olarak test edildi.

iPhone 14 serisinde, acil yardımı daha da geliştiren yeni bir özelliğe yer verildi. Trafik kazası algılama olarak adlandırılan bu servis, trafik kazası geçiren kullanıcıların hızlı şekilde destek almasını hedefliyor. Düşme algılama gibi özellikleriyle yüzlerce kişinin hayatına dokunan Apple’ın yeni özelliğiyle benzer bir etki göstermesi bekleniyor. “256 G’ye kadar G kuvveti ölçümlerini algılayabilen yeni çift çekirdekli ivmeölçer ve yeni yüksek dinamik aralıklı jiroskop sayesinde, iPhone’daki Trafik Kazası Algılama özelliği şimdi ciddi trafik kazalarını algılayabiliyor ve kullanıcı bilincini yitirdiğinde veya iPhone’una ulaşamadığında acil çağrı merkezini otomatik olarak arayabiliyor.” denilerek tanıtılan özelliğin, pratikte nasıl bir sonuç vereceği merak ediliyordu. Yapılan test ile bu sorunun yanıtı verildi.

Apple, iPhone 14 Pro kamera sorununun çözüleceğini duyurdu

iPhone 14 trafik kazası algılama özelliği testte!

TechRax tarafından yapılan yeni testte güvenlik önlemleri alınarak bir kaza senaryosu çekildi ve iPhone 14’ün performansı takip edildi.  İşte o video;

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir