Apple tarafından bu yıl tanıtımı yapılacak iPhone 14 serisi ile ilgili her geçen gün, yeni bilgiler gündeme geliyor. Farklı kaynaklarda yer alan haberler, her ne kadar resmi verilere dayanmasa da daha önceki yıllarda olduğu gibi sızıntılar ile yeni modellerde yer alacak özellikler ortaya çıkabiliyor. iPhone 14 serisinde neler olacağına yönelik göre ek raporlardan derlenen yeni verilere göre çok farklı detay netlik kazanmış durumda.

iPhone 14 mini olmayacak

Yapılan sızıntılara göre bu yıl tanıtılacak olan iPhone 14 serisinde mini versiyon olmayacak. En son iPhone 13 serisi ile tanıtımı yapılan ve satışa sunulan iPhone 13 Mini, seride son olarak yer aldı. Bu nedenle iPhone 14’te Mini adını alan bir modele 2022 yılında yer verilmeyecek. Bu yıl tanıtılacak olan modeller iPhone 14, iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max olarak adlandırılacak.

Ekran boyutları 6.1 inçten başlayacak 

Telefonlarda yer alacak ekran boyutları da belli olmuş durumda. iPhone 14 versiyonu 6.1 inçlik boyuta sahip olurken iPhone 14 Max modelinde ekran boyutu 6.7 ince yükselecek. iPhone 14 Pro 6.1 inç, iPhone 14 Pro Max ise 6.7 inçlik geniş ekranı ile alternatif sunacak. Tüm modellerde OLED ekran paneli kullanılacak. iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max’te 120 ekran yenileme hızı desteklenecek. 

Çentik devam edecek

iPhone 13 serisi sonrası çentik kullanımında farklı bir tasarıma geçiş yapılması beklenense de Apple’ın bu konuda farklı planları bulunuyor. iPhone 14 ve 14 Max modellerinde standart ekran çentiğine yer verilmeye devam edilecek. İki üst versiyon iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max’te ise çentik yerine ön kamera ve sensörler için iki küçük delik kullanılacak. 

İşlemciler yenileniyor

Yeni modellerde iPhone serisinin daha da iyi bir performans sunması için yeni işlemciler kullanılacak. Ancak temel ve üst versiyonlarda işlemci farklı olacak. İddialara göre iPhone 14 ve 14 Max modellerinde A15 Bionic işlemci kullanılacak. Üst versiyonlarda ise A16 Bionic işlemciye yer verilecek. Böylece telefon serisi aynı olsa da alt ve üst versiyonlarda performans tamamen farklı olacak. 

Kameralar değişiyor

Bu yıl piyasaya sunulacak iPhone 14 serisinde kamera özellikleri de değişiyor. iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modellerinde 48 megapiksel geniş açı desteğine sahip ana kamera kullanılacak. Kameralarda daha düşük diyafram ve yeni optikler kullanılacak. Büyümüş sensörler sayesinde iPhone 14 serisindeki kamera performansı çok daha üst seviyeye çıkacak. Bu sayede iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modeli iPhone 13 serisine göre daha fazla ışık alarak daha net ve kaliteli karelerin çekilmesine imkan tanıyacak. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir