Tanıtımı yaklaşmakta olan iPhone 14 ailesi için yeni iddialar ortaya atıldı. Son gelen bilgilere göre Apple, iPhone 14 modellerinin fiyatını artıracak olsa da ilk depolama seçeneği 128 GB olarak kalacak. Üstelik 2 TB depolama seçeneği henüz ufukta görünmüyor. İşte iPhone 14 hakkında yeni sızıntılar;

iPhone 14 fiyatları ortaya çıktı

Akıllı telefon dünyasının tartışmasız en popüler ürünü olan en yeni iPhone modeline erişimek uzun bir zaman almıştı. Hal böyle olunca da iPhone 14 serisine olan talep iyiden iyiye doğru arttı. Standart model ile ‘Pro’ model arasındaki farkın netleşmesinin beklendiği iPhone 14 ailesi ile ilgili yeni iddialar var.

Apple, mevcut iPhone modelleri için minimum 128 GB, maksimum 1 TB dahili depolama alanı sunuyor. Ayrıca modele bağlı olarak 256 GB ve 512 GB şeklinde ara depolama seçenekleri de bulunuyor. Daha fazla depolama alanı elde etmek için astronomik fiyat farkları ödemek istemiyorsanız, iCloud depolama alanı satın almak mantıklı bir seçenek olabilir. Ancak yeni cihazlarda durum değişecek gibi görünüyor…

iPhone 14 depolama seçenekleri 256GB’tan mı başlıyor?

Geçtiğimiz günlerde Apple’ın iPhone 14 ailesi için fiyat artışı planladığı bildirilmişti. Fiyat artışı olasılığı şu soruyu gündeme getiriyor: “iPhone 14 minimum 256 GB depolama alanına sahip olacak mı?” Yatırım bankası Haitong International’da analist olan Jeff Pu, tedarik zincirindeki Apple kaynaklarına atıfta bulunarak soruyu olumsuz yanıtladı.

Jeff Pu’ya göre iPhone 14 ailesi, tıpkı mevcut modellerde olduğu gibi 128GB, 256GB, 512GB ve 1TB olmak üzere 4 farklı depolama seçeneğine sahip olacak. Apple, maliyet ve enflasyon nedeniyle fiyatı artıracağı için orijinal modellerde depolama alanında herhangi bir artış olmayacaktır. Tabii bunların hepsinin birer “iddia” olduğunu bir kez daha unutmamak gerekiyor.

En ucuz iPhone 14 modeli 25 bin TL, en pahalısı 50 bin TL olabilir!

Bazı söylentiler, iPhone 14’ün (Pro değil) başlangıç ​​fiyatının iPhone 13 ile aynı olacağını söylüyor. Bu söylentilerden yola çıkarak yaptığımız hesaplamalarda iPhone 14’ün Türkiye’deki başlangıç ​​fiyatının 25.000 – 28.000 TL arasında olacağını biliyoruz. Dolayısıyla iPhone 14, Amerika’da veya Avrupa’da iPhone 13 ile aynı fiyata sahip olsa bile Türkiye’de aynı fiyata sahip olmayacak.

En pahalı iPhone 14‘ söz konusu olduğunda işler giderek daha da garipleşiyor. Zira Apple, “Pro” modellerinde 100 $’lık bir artış yaparsa 1TB iPhone 14 Pro Max’in fiyatının 50.000 TL’ye ulaşması şaşırtıcı olmaz. Yeni tanıtılan Samsung Galaxy Fold4’ün fiyatının 45 bin TL olması, bu konudaki hesaplarımızın ne yazık ki doğru olduğunu gösteriyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir