iPhone 14 Pro’nun tasarımında değişikliğe gidilmesi beklenirken, tasarımlara yönelik yeni bir sızıntı yapıldı. CAD çalışmalarıyla sızdırılan iPhone 14 Pro tasarımı, kısa süre içerisinde teknoloji dünyasının ana gündemlerinden birisi oldu.

iPhone 14 Pro
iPhone 14 Pro ön yüzü

91Mobiles raporuna göre iPhone 14 modelleri için çalışmalara uzun zamandan beri başlayan Apple, 4 yeni modeli daha piyasaya sürecek. iPhone 14 serisi ile birlikte Mini model üzerinde değişiklik yapacak olan şirket, iPhone 14 serisi içerisinde Mini modele yer vermeyecek. Bu nedenle 2022 yılı itibari ile Apple pazarlama ve satış konusunda yeni bir strateji başlatmış olacak.

iPhone 14 serisinde tasarım olarak da yeni bir çalışmaya yer verilmesi bekleniyor. Bu bakımdan uzun zamandan beri merak edilen yeni tasarıma dair ilk sızıntılar ile bazı detaylar açığa çıktı. iPhone 14 Pro modelinin tasarımını sızdıran 91mobiles raporuna göre iPhone 14 Pro modelinin üst bölümünde iki farklı delik yer alacak. Kamera ve diğer sensörler için iki deliğe yer verecek olan Apple, böylece ekranı büyük çentikten kurtaracak. Çentikli tasarımından vazgeçmesi ise pek çok Apple kullanıcısına sevindirebilir. Minimal çerçeveler ile desteklenecek olan cihazın güçlü paneli ile daha iyi bir görünüm sunması bekleniyor.

iPhone 14 Pro arka panel tasarımı

iPhone 14 Pro2
iPhone 14 Pro arka bölümü

Cihazın arka panelinde ise 3 kamera bölümü, LED flaş ve LiDAR sensör bulunuyor. Arka tarafta iPhone 13 Pro modeli ile büyük bir benzerlik ilk bakışta itibariyle göze çarpıyor. Cihazın sağ tarafında güç düğmesi, sol tarafında ise ses seviyeleri ile SIM kart yuvasına yer verilecek. 

Tasarımlarda diğer donanımları yönelik önemli bir detaya yer verilmese de bugüne kadar yapılan sızıntılar ve ünlü isimler tarafından paylaşılan bilgiler bazı donanımları işaret ediyor. Buna göre cihazda 120Hz ProMotion OLED panelinin kullanılacak. 6.1 inç ekrana sahip olması beklenen iPhone 14 Pro modelinde A16 Bionic çip ve 6 GB RAM de yer alabilir.

Tasarım çalışmalarının büyük oranda tamamlandığı tahmin edilen iPhone 14 serisi ile ilgili önümüzdeki günlerde çok daha fazla detayın paylaşılması bekleniyor.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir