Samsung, iPhone 14 için beklentilerini düşürmeli. iPhone 14’e düşük güç tüketimi getiren 6nm 5G yongası TSMC tarafından üretilecek.

Apple’ın en yeni cihazı iPhone 14 5G yongası hakkında harika bir açıklama yapıldı. Tayvanlı üretici TSMC, Samsung’un elden geçirdiği tedarik zinciriyle ilgili yeni bilgilere göre iPhone 14 için bağımsız olarak 5G ile ilgili radyo frekansı yongaları üretecek.

Piyasa analistlerine göre söz konusu çipler TSMC’nin 6nm süreci kullanılarak üretilecek ve yıllık talebin 150.000 adedi geçmesi bekleniyor. TSMC’nin pandemiden etkilenmeyen yapı kalitesi ve verimliliği, 5G çipleriyle Apple’ı cezbetmiş olabilir.

iPhone 14 5G çipi üretimini TSMC’ye verildi

Tedarik zinciri kaynakları, Apple’ın yakında çıkacak olan iPhone 14’ünde kullanılan 5G çiplerinin tüm siparişini TSMC’nin kazandığını söylüyor. Economic Daily News’deki en son üretim bildirimine göre TSMC, Apple’ın yeni akıllı telefonu için 5G çip sağlamak üzere Samsung’u köşeye sıkıştırdı.

iPhone 14 Pro için test süreçleri başlatıldı

Daha önce TSMC’nin bir iPhone 14 5G modemi piyasaya sürmek istediğine dair söylentiler vardı. Kaynaklardan gelen yeni bir rapor, TSMC’nin Apple için yalnızca bazı 5G yongaları yapmakla kalmayacağını, aynı zamanda hepsini üreteceğini ortaya koyuyor.

TSMC, siparişin ayrıntılarını doğrulamadı ancak yan sanayiden bir kaynak, 5G çipinin TSMC’nin 6nm süreciyle üretileceğini söyledi. Ancak bu söylentiden önce Apple’ın TSMC yerine 4nm sürecini tercih ettiği iddia ediliyor.

Kaynaklar, TSMC’nin sadece çiple değil, modeme bağlı radyo frekansı ve milimetre dalga bileşenlerinin yanı sıra sadece modeme bağlı güç kontrol çipiyle birden fazla bileşenle çalıştığını söyledi.

TSMC 6nm 5G yongalarının, Apple’ın şu anda kullandığı Qualcomm yonga setlerine kıyasla güç tüketimini önemli ölçüde azalttığı bildiriliyor. Bu, bir sonraki iPhone ile mevcut iPhone 13 serisi arasında gözle görülür pil tasarrufu olacağı anlamına geliyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir