iPhone 14 serisi çok farklı olabilir ve yavaş yavaş ön plana çıkıyor. Apple, yıllardır sürdürdüğü inatçılığından vazgeçiyor! iPhone 14 önemli bir yenilikle gelebilir. İşte detaylar;

iPhone X modelinden bu yana çentikli ekranlı cep telefonlarının tanıtımını yapan ve sürekli eleştiri alan Apple, bu alışkanlığını bırakmaya hazırlanıyor. İlk olarak Essential Phone tarafından tanıtılan ve daha sonra Apple tarafından benimsenen çentik yapısı, bir zamanlar Android üreticileri tarafından benimsendi; ancak, önce çentik tanıtıldı, ardından delikli ekran yapısı tanıtıldı. Öte yandan Apple, iPhone model açığından da vazgeçmedi.

Bugün açıklanan bilgilere göre 2022 yılında piyasaya sürdüğü iPhone 14 serisinde çentikten vazgeçecek olan Apple, farklı ekran tiplerini değerlendiriyor. Şirket bir yandan Android hayranı olarak anılmak istemezken diğer yandan da eskimiş boşluktan kurtulmak istiyor.

iPhone 14 delikli ekrana sahip olabilir

2017’den beri neredeyse tüm Android yapımcıları tarafından terk edilen geniş bir çentik kullanan Apple, Face ID sistemindeki kızılötesi sensör nedeniyle bu tasarımdan vazgeçemeyeceğini söylüyor. Bu da iPhone modelinin yıllarca aynı görünmesini sağlıyor. Ancak yeni bilgiler Apple’ın değişeceği yönünde. Hatta Amerikan devlerinin LG ve Samsung’dan ekran siparişi verdiği iddiaları var.

Bu siparişlerin öncekilere benzemediğini söyleyebiliriz. Öyle ki Apple, LG ve Samsung, çentikli ekranlardan ziyade delikli ekranlar talep ettiler. LTPO OLED’lere dayanan bu ekranlar 6.1 ve 6.7 inç olarak gelecek.

iPhone 14 Pro modellerinde kamera 48 MP’e yükseltiliyor

Bu da Apple’ın ilk kez tüm seride aynı tasarım dilini kullanmayacağının bir göstergesi. Şirketin iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modellerinde delikli bir ekran yapısı benimsemesi muhtemel. iPhone 14 çentikli bir ekranla gelirken iPhone 14 Mini’de bu özellik olmayacak. Bu bilgi henüz şirket tarafından teyit edilmemiş olsa da birçok Apple hayranı, yıllardır ortalıkta dolaşan pürüzlü yapının geride bırakılacağına sevinecek. Ayrıca üreticinin Face ID konusunda nasıl bir yol izleyeceği de bilinmiyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir