2017’de iPhone X’in piyasaya sürülmesinden bu yana Apple, amiral gemisi iPhone’ları için sürekli olarak OLED ekranları kullandı. Samsung ve LG, Apple’ın ana ekran tedarikçileri oldu. Son zamanlarda Apple, ekran tedarik zincirine BOE’yi eklemeye çalışıyor. Şirket ayrıca çentik tasarımını ilk olarak iPhone X’te kullandı. Dört yıl sonra tasarımı henüz değiştirmedi. Apple, iPhone 13 serisi ile sadece çentiğin boyutunu küçültebildi. Ancak çentik tasarımı olmayan bir amiral gemisi iPhone görmemiz biraz zaman alabilir. Son raporlara göre, iPhone 14 Max çentik tasarımını koruyabilir gibi görünüyor.

Son söylentiler doğruysa iPhone 14 Max retrograd bir cihaz olabilir. Kaynak, iPhone 14 Max’in çentikli 6.7 inç ekran kullanma olasılığının yüksek olduğunu iddia ediyor. Ayrıca bu ekran da 60Hz yenileme hızıyla gelecek. Kaynak, Apple’ın bu özellikleri maliyet nedeniyle kullanabileceğini iddia ediyor.

iPhone 14 serisinin dört modeli olacağı ortaya çıktı. Modeller şunları içerecek

  • Çentikli 6.1 inç iPhone 14
  • Çentikli 6.7 inç iPhone 14 Max
  • Delikli ekrana sahip 6.1 inç iPhone 14 Pro
  • Delikli ekrana sahip 6,7 inç

Şirketin iPhone 14 Pro MaxMini versiyonu iptal ettikten sonra, yeni 6.1 inç iPhone 14, serinin en ucuzu olacağı düşünülüyor. Bunu 6.7 inçlik iPhone 14 Max takip edecek. Ancak Apple tarafından satın alınan ekranların maliyeti her zaman yüksek olmuştur. Artık ekran boyutunun arttığını düşünürsek maliyet de artıyor. Bu nedenle, Apple’ın maliyeti düşük tutmak için ekranın diğer bazı yönlerini sulandırması gerekiyor.

iPhone 13 Pro serisindeki 120Hz LTPO paneli şu anda yalnızca Samsung’da mevcuttur. Apple’ın pazarlık gücü yüksek değil ve Samsung’un üretim kapasitesi, yıllık yüz milyonlarca adet sevkiyatı olan üç cep telefonunu desteklemeye yetmiyor.

Tabi zaman açısından iPhone 14 serisinin hala EVT mühendislik aşamasında olması gerektiğini ve Apple’ın seri üretim formunu henüz tamamlamadığını da belirtmek gerekir. Böylece Apple sadece fiyatı değil, panelin üretim kapasitesine de bakıyor. Yine de 60Hz’lik iPhone 14, 2022’de resmiyet kazanacağı düşünüldüğünde retrograde olacak. Android pazarındaki bazı orta sınıf akıllı telefonlarda bile 60Hz ekran kullanımı modası geçiyor. Şirketin iPhone 15 serisinde yeniliklere imza atması bekleniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir