Eylül ayında Apple tarafından tanıtılacak yeni iPhone 14 serisine dair detaylar karşımıza gelmeye devam ediyor. Sonbahar döneminde piyasaya sürülmüş olacak olan iPhone 14 serisinde kullanıcıların beklediği bir yeniliği göreceğiz. Söz konusu bu yenilik ise her zaman açık ekran özelliği olacak.

iPhone 13 serisi ile oldukça olumlu geri dönüşler alan Apple’ın iPhone 14 ailesinde yenilenmiş bir kamera sistemi ile tasarım noktasında ufak değişiklikler yapması bekleniyor. Apple’ın yeni tanıttığı son sürüm işletim sistemi iOS 16’nın birlikte çalışmak için güncellenen duvar kağıtlarına dair detaylar ile sürekli açık ekran özelliğini sunacağı iddiaları bulunuyordu.

iPhone 14 her zaman açık ekranla gelebilir

1

iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max’de 120 Hz yenileme hızına sahip ekranları ile fark yaratan Apple, yüksek ekranlı yenilemeye sahip ilk serisini sunmuş olmuştu. Yüksek yenileme hızı daha fazla pil tüketimi anlamına gelirken, değişken dinamik yenileme hızına imkan tanıyan LTPO teknolojisi ile pazara giriş yapmıştı. Bu sınırlama ile telefonların yenileme hızı 10 Hz’e düşürme yeteneğine sahip olurken, ekran açık ekrana sahip olmamışlardı. Ancak iPhone 14 Pro ve Pro Max’in 1 Hz yenilemeye izin verecek ekranlar ile her zaman açık ekran desteğinin de olacağı iddiaları bulunuyor.

iPhone 14 Pro ve Pro Max modellerinde ekran düşük parlaklık seviyesindeyken pil seviyelerini, hava durumu, alarm ve diğer bilgileri gösteren widget’ları göstermeye olanak tanıyacak. Hassas verilerin kilit ekranda gözükmesinin önüne geçmek için ise bir gizlilik ayarının aktif edilmesine olanak tanınacak. Normal iPhone 14’de 6.1 inç, iPhone Max’in ise 6.7 inç 60 Hz yenileme ile her zaman açık ekran özelliğinin desteklenmemesi bekleniyor.  

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir