iPhone 14 eSIM iddiaları gündeme geldi. Resmi olarak belirtilmemiş olsa da iddialara göre iPhone 14 itibariyle iPhone modellerinde fiziki bir SIM kullanılmayacak ve eSIM’e geçiş yapılacak.

Hafta başlarında 2023 itibariyle piyasaya sunulacak iPhone modellerinden başlayacak iPhone modellerinde artık SIM kart yuvasına yer verilmeyeceği iddia edilmişti. Bu raporların ardından kısa bir süre geçtikten sonra MacRumors’ta yer alan yeni bilgilerde, Apple’ın bu konuda görüşmelere başladığı ve iPhone 15 yerine iPhone 14 serisi ile birlikte SIM tepsinin telefonlarından çıkarılacağı ifade edildi. Bu iddialar ile gündeme gelen iPhone 14 serisi için yeni bilgiler gelmeye devam ediyor.

Arka arkaya yapılan sızıntılara son olarak katılan isim çok güvenilir Apple kaynağı olan @dylandkt katıldı.

iPhone 14 iddialarını doğruladı

Twitter hesabı üzerinden yapılan paylaşımda raporlar yeniden doğrulandı ve büyük değişikliğin iPhone 14 serisinde geleceği belirtildi. Apple tarafından atılacak bu adım sonrasında akıllı telefonlar için yeni bir dönemin başlaması bekleniyor.

Çift SIM desteği getiren ilk iPhone’lar, iPhone XS modelleri ve iPhone XR olmuştu. Şirket, bu modeller ile birlikte fiziksel bir SIM tepsisi + eSIM desteği getirmişti. Uyumluluk, iOS 12.1’e eklendi ve sonraki iOS sürümleriyle daha da geliştirildi. Ancak şimdi iPhone 14 ile birlikte her şey değişecek. Başlangıçta belirli pazarlarda geçerli olması beklenen gelişme, ilerleyen yıllarda tüm iPhone modellerinde geçerli olacak şekilde güncellenecek.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir