iPhone 14 serisini Eylül ayı itibari ile piyasaya sunacak olan Apple’dan arka arkaya yeni raporlar gelmeye başladı. Yeni tasarımda önemli değişikliklere gidilmesi bekleniyor. Üstelik farklı versiyonlar arasında donanım açısından da daha farklı seçimler yapılmaya başlanacak.

Yayınlanan son bir rapora göre normal modeller daha düşük bir işlemciye sahip olacak. iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max ise Apple’ın bugüne kadarki en iddialı ve güçlü modelleri olacak. iPhone 14 Pro hakkında gündeme gelen haberlere göre modelde özel bir tedarikçi ile anlaşma sağlanmış durumda. Bu tedarikçi ise Samsung. 

Samsung’tan Apple’a panel desteği

Display Supply Chain Consultants (DSCC) CEO’su Ross Young tarafından gündeme getirilen haberlere göre Samsung ile özel bir anlaşma yapan Apple, ekran desteği alacak. Sektörde Apple ve Samsung en büyük iki rakip olsa da şirketler zaman zaman benzer ortaklıklar kurabiliyor. Görüntü teknolojileri konusunda her zaman için en iyi tedarikçilerden bir tanesi olan Samsung, iPhone 14 modellerinde Apple’ın daha iyi bir performans sunmasını sağlayacak. Rapora göre Samsung, iPhone 14 Pro OLED ekranlarının tek tedarikçisi olacak.

Rapora göre sadece iPhone 14 Pro modellerinin Samsung tarafından üretilecek ekranlar ile destekleneceği belirtildi. Diğer modellerde Apple farklı şirketler ile anlaşmalarını sürdürüyor. Daha önceki serilerde de olduğu gibi BOE ve LG Display, Apple’ın ekran tedarikçisi olmaya devam edecek. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir