Piyasaya sürülmesine çok uzun bir süre olmasına karşın iPhone 14 modeli ile ilgili yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Raporda cihazın 48 MP çözünürlük destekli bir arka kameraya sahip olacağı belirtildi.

Apple, iPhone 12 ve iPhone 13 serisi ile birlikte iPhone serilerinde önemli bir atılım gerçekleştirdi. Yüksek satış rakamlarına ulaşarak Çin gibi pek çok pazarda çok daha güçlü hale gelen Apple, iPhone 14 modeli ile bu başarısını perçinlemeyi ve daha fazla satış yapmayı hedefliyor. Bu nedenle de gelecek yıl piyasaya sunulacak olmasına karşın iPhone 14 ile ilgili her bir detay gündeme gelmeye devam ediyor.

iPhone 14’te yer alacak yeni özellikler neler?

Paylaşılan son raporda telefonun ön kamerası için delikli bir tasarımda 6.1 inç büyüklüğünde ekrana ve 48 megapiksel çözünürlüklü bir arka kameraya sahip olacağı belirtildi.  iPhone 14 Pro modelinde yer alması beklenen bu özelliklerin yanı sıra iPhone 14 Pro Max modelinde ekran boyutu 6.7 inç olacak. 

Yeni rapordaki iddialarda en çok dikkat çeken ise ilk kez 48 megapiksel ana kameranın kullanılacak olması. 8K video kaydını desteklemesi beklenen kamerada depolama alanı için 2 TB gibi seçeneklerin sunulması da gündemde. iPhone 14 modelin içerisinde 3 farklı seçenek piyasada olacak ve iPhone 14 ile birlikte yıllardan beri piyasaya sunulan yeni mini versiyon terk edilecek.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir