iPhone 13 satışları Apple için rekor seviyelerde olsa da aynı durum iPhone SE için geçerli değil. İşte Apple’ın son satış raporu.

Apple iPhone satışlarıyla ilgili yeni bilgiler geliyor. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki operatörlerin raporlarına göre, iPhone 13 satışları geçen yıla göre hala en yüksek seviyede.

iPhone SE talebi beklenenden düşük kalırken JP Morgan analisti Samika Chatterjee’nin yeni yatırımcı raporu, Apple’ın en yeni iPhone satışlarını ortaya koyuyor. Mart ayında ABD’li operatörler tarafından satılan akıllı telefonların %60’ı Apple ürünleriydi.

Apple gülümsüyor: iPhone 13 satış rekoru kırdı

JP Morgan analisti Samik Chatterjee, yatırımcı notunda Apple’ın satışlarındaki değişikliklere dikkat çekti. iPhone serisinin Verizon, ATandT ve T-Mobile satışlarının %60’ını oluşturduğuna dikkat çeken not, iPhone SE’ye olan düşük talebin altını çiziyor.

Analist Samik Chatterjee, iPhone 13 modelinin bir önceki döneme göre daha başarılı bir satış grafiğine sahip olduğunu belirtti. Samsung Galaxy S22’nin piyasaya sürülmesiyle satışlar düşse de, önceki yıllara göre hala yüksek. iPhone 13, Mart ayında en popüler akıllı telefon olarak iPhone 13 Pro Max’i de geride bıraktı. iPhone 13 aynı zamanda serinin en çok satan modeliydi, ancak en az depolama sorununa sahipti.

Apple, iPhone 13 Pro Max’e daha büyük kamera getirecek

iPhone SE tarafında yatırımcıları tedirgin edecek gelişmeler yaşandı. Orta sınıf iPhone SE’ye olan talep beklenenden az gibi görünse de geçtiğimiz aylarda duyurulan üçüncü nesil iPhone SE’nin satışları kurtaramadığı ortaya çıktı.

Ayrıca son dönemde pandeminin neden olduğu stok sorunları da çözüldü. Görünüşe göre, dört iPhone 13 modelinin tümü ABD taşıyıcılarında eksik. Ancak iPhone 13 Pro ve 13 Pro Max’in hisse fiyatının “güçlü talep” ile sarsılabileceğine dair spekülasyonlar var.

Peki siz iPhone 13 ailesinin bu yükselişi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir